Stendzenieks ironizē par lasīto "Janlatvijas" kanālā

tautaruna.lv 18.janvāris 2023, 15:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Reklāmists Ēriks Stendzenieks mikroblogošanas vietnē twitter visai ironiski izteicies par ziņu, kas kanālā "Telegram" lasāms čatā par naudas ieguldīšanu projektā "Jaunlatvija".

Kā redzams Ē.Stendzinieka publicētajos attēlos, kas kā noprotams ir ekrānšāviņi no "Jaunlatvijas" kanāla vietnē "Telegram", tad tajā sniegti visai apšaubāmi padomi, kā iegūt naudu, ko iegūt projektā.

"Nezinu, kā jums, bet Telegram čats sniedza pēdējo impulsu sparīgi ieguldīties Jaunlatvijā. Vienīgi nezinu, kā tur ar ugunsdrošību," ironizē reklāmists.

"Ak šausmas! Un būs tak tīrradņi, kuri uzķersies un pēc tam vainos valsti un valdību, ka nespēj tikt vaļā no parādu nastas," komentārā pie Ē.Stendzinieka ieraksta, norādījusi kāda komentētāja.

"Kā 21.gadsimta ES valstī var izaugt tik daudz totālu idiņu?! Un šādas dzīves "gudrības" izplata daudz jaunu cilvēku," kritiski izteicies kāds cits twitter lietotājs.

"Smieklīgi ir, bet būs diemžēl kas iekritīs. Iespējams dažāda vecuma civleki ar ļoti izteiktu naivumu, īpatnībām. Forši būtu tomēr ka

@Valsts_policija apturētu šo vājprātu. Klaja krāpšana," aicinājis kāds cits twitter lietotājs.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka nelegālā Merķeļa ielas hosteļa lietā apsūdzētā Ernesta Rieksta virzītais projekts "Jaunlatvija" ir policijas redzeslokā, savukārt patērētāju tiesību aizstāvji brīdina par krāpšanas riskiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa apliecina, ka policijas redzeslokā šī interneta vietne "jaunlatvija.com" ir nonākusi, bet patlaban dienests plašākus komentārus nesniedza.

Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus vienmēr rūpīgi izvērtēt piedāvājumus pirms tiek ieguldīti savi finanšu līdzekļi.

Latvijas Banka (LB) norāda, ka minētajā tīmekļa vietnē sniegtā darījuma apraksts par investīciju veikšanu, iegādājoties zemes gabalu, pēc būtības nav ieguldījums Finanšu instrumentu tirgus likuma vai Kolektīvās finansēšanas likuma izpratnē, kā rezultātā LB kompetencē nav šī uzņēmuma licencēšana vai uzraudzība.

Lai arī šis jautājums nav finanšu uzrauga kompetencē, LB aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un kritiskiem, saskaroties ar šāda veida apšaubāmiem piedāvājumiem, kuri var būt saistīti ar krāpnieciskām darbībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas