"Sasildījām no +27 grādiem!" Fūrmanis pastāsta, kā izglābts bļitkotājs

tautaruna.lv 18.janvāris 2023, 3:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā pastāstījis, ka izdevies izglābt kādu zemledus makšķernieku. Tāpat viņš publicējis ieteikumu tiem, kuri šādos laikapstākļos nolēmuši pievērstie bļitkošanai.
"Onkoli sasildījām no +27 grādiem līdz +36,8. Guļ smaidīgs un laipns. Stāsta, ka ticis tikai līdz vienam caurumam, tālāk viss ir nogājis greizi. Paveicās!" mikroblogošanas vietnē twitter raksta mediķis. Viņš arī aicina gadījumā, ja "tomēr saglabājās patoloģiska vēlme iet uz ledus, tad vēlams paņemt līdzi kādu dokumentu, lai pēc izvilkšanas no zemledus makšķerēšanas mēģinājuma mums būtu vieglāk jūs identificēt."
"Vispār pēc makšķerēšanas noteikumiem tā ir norma, jābūt līdzi pasei vai ID līdzi," norādījis kāds ieraksta komentētājs.
"Ņemot vērā, ka tas ir nacionālais sporta veids, 100 punkti tāpēc ID kartes tagad obligātas, pase izmirkst gan jau. Tagad viss skaidrs!" savā viedoklī skaidrojusi kāda cita komentētāja.
"Mani dikti mulsina tā terminoloģija - zemledus makšķerēšana. Īstenie zemledus makšķerētāji var saukties tikai tie, kas pabijuši zem ledus, jo citādi viņiem zem ūdens atrodas tikai tik cik vasaras makšķerniekiem," norādījis kāds twitter lietotājs.
"Tā pat kā žūpàm atņem auto, tā onkulim jāpiestāda pilns rēķins par glābšanu, jo viņš pārkāpa kā minimums RD notekumus, kuri aizliedz šobrīd atrasties uz ledus.Katram likumpārkāpumam jābūt sodītam! Priekšlikums sodu atcelt, ja neizglābj," paudis kāds twitter lietotājs.
Atgādinām, ka saskaņā ar aktuālo informāciju Rīgā vēl pagājušajā nedēļā bija atļauts atrasties vien uz atsevišķu ezeru un dīķu ledus. Pašvaldība atgādina, ka ledus biezums dažādās vietās var būt atšķirīgs un pilnīgu drošību garantēt neesot iespējams, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un pašiem jāizvērtē sava drošība, kāpjot un atrodoties uz ledus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas