VIDEO: Ilūkstes upē jau 3 dienas meklē pazudušo meitenīti

tautaruna.lv 18.janvāris 2023, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Jau trīs dienas notiek 10 gadus vecas meitenītes meklēšanas darbi Ilūkstes upē, vēsta "Degpunktā".

Meitenītes meklēšanas darbi tika uzsākti jau svētdienas, 15. janvāra, vakarā, izmantojot Valsts policijas resursus. Taču bez panākumiem. Vakar piesaistīti arī nirēji. Šodien meklēšana turpinājās.

Nirējs Edvarts stāsta, ka meklēšana turpinās, skenējuši ūdens grunti, meklētas vietas un attēlu veidojumi, kas varētu līdzināties konkrētām figūrām. Tās atzīmētas, iegremdēta tehnika un konkrētā vieta zem ūdens pārbaudīta. Orientējoši pārmeklēti 200-300 metri, redzētas riepas, akmeņi, bet meitenīte līdz šim diemžēl vēl neesot atrasta.

To, cik tālu pa upi meitene varētu būt aiznesta, ir grūti spriest. Meklēšanu krietni apgrūtina upes spēcīgā straume, ledus un nokritušie koki.

Lai darbi ritētu raitāk, sociālās tīklošanas vietnē “Telegram” ir izveidota brīvprātīgo palīgu grupa, kurā šobrīd ir vairāk nekā 2100 dalībnieku. Taču meklēšanā iesaistās vien daži.

Brīvprātīgā no Daugavpils Sandra teica, ka šodien pārgājuši pāri upes labajam krastam, vakar no apmēram plkst. 19-21 arī pārstaigājuši tās labo krastu, atlicis pāriet kreiso krastu. Devušies meklēt meitenīti ar lukturiem, taču sevišķi laba redzamība ar lukturiem neesot. Nepieciešami prožektori vai labāki lukturi, lai visu nepieciešamo varētu saredzēt. Katrs gājis, kur uzskatījis par nepieciešamu, un meklējis.

Meklēšanā aktīvi palīdz arī meitenītes tēvs, savukārt vietējie ar laivām cenšas sasist ledu un izkustināt kokus. Tādējādi palīdzot glābējiem pārvietoties pa upi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas