Māra Zālīte aizstāv kādreizējo Putina atbalstītāju Hamatovu

tautaruna.lv 1.decembris 2022, 9:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Dzejniece Māra Zālīte komentējusi teātra gada nozīmīgāko pasākumu – „Spēlmaņa nakti”, kurā cita starpā balva kā labākajai aktrisei tika pasniegta ilggadējai Putina režīma slavinātājai, tagad Jaunā Rīgas teātra aktrisei Čulpanai Hamatovai, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Spēlmaņu nakts aizkulises" izdevumā "Privātā Dzīve".

Kā vēstījām iepriekš, aktrise kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma dzīvo Latvijā un ir saņēmusi Rīgas Jaunā teātra režisora Alvja Hermaņa labvēlību. Balva kā labākajai aktrisei Čulpanai Hamatovai piešķirta par lomu monoizrādē „Post Scriptum”.

Sociālo tīklu lietotāji bija patiesā neizpratnē par „Spēlmaņu nakts” žūrijas lēmumu gada aktrises balvu piešķirt krievu izcelsmes aktrisei, kura ilgus gadus ir atbalstījusi Putina režīmu.

Zālīte gan paudusi atbalstu Hamatovai, sakot , ka "tagad viņa ir mūsu pusē".

Hamatova oficiāli ir Jaunā Rīgas teātra štata aktrise un izrādē, pēc Zālītes teiktā, viņa esot bijusi patiešām laba.

Čulpanas sadarbību ar Valdimiru Putinu caur fondu, kas vāca naudu slimiem bērniem, dzejniece sauc par akmeni viņas kurpē, taču tagad, kā saka Zālīte, Čulpana ar visu būtību ir šeit.

"Viņas vārds savā ziņā strādā mūsu labā. Krievijai tas ir nepatīkams signāls. (..) Mums nevajadzētu viņu dauzīt par to, ka viņa dzīvo pie mums. Tas ir liels iemesls, lai mēs viņai neuzbruktu," viņa izteicās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas