Ķekavā ģimenei ar maziem bērniem nākas dzīvot briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 1.decembris 2022, 7:00
 
F64
Apkures rēķini būtiski kāpuši — taču, kā rīkoties situācijā, ja rēķini maksāti, bet apkuri nepieslēdz? “”SIA “Ķekavas nami” nenodrošina pilnīgu siltumapgādi dzīvoklī, kur dzīvojam ar diviem zīdaiņiem. Gaisa mitruma un vēsuma dēļ bērni pastāvīgi slimo. Esam spiesti izmantot elektriskos sildītājus, maksāt neiedomājami dārgos rēķinus par elektrību un siltumapgādi. Pieprasot atlaidi, maksimālais, kas piešķirts, ir 15%, — šajā brīdī atlaides nav vispār. Ko mums darīt un kur vērsties?,” pie raidījuma “Bez Tabu” vēršas divu zīdaiņu tēvs Ralfs Alksnis.

Mājas apsaimniekotājs SIA “Ķekavas nami” no iedzīvotājiem prasa vismaz 10 000 eiro mājas remontam un siltināšanai, radiatoru siltumapgādes nomaiņai, taču mājas iedzīvotājiem šādas naudas nav. Pats galvenais — problēma atkārtojoties jau gadiem, un mājas iedzīvotāji netic, ka apsaimniekotājs ir ieintersēts palīdzēt uzlabot kritisko mājas stāvokli.

Ķekavas novada daudzdzīvokļu namā Alkšņu ģimene nav vienīgie, kuri sūdzējušies par mājas kritisko stāvokli — kanalizācijas problēmām, pelējumu un plūdiem. Tomēr visnepatīkamākais esot tieši dzīvošana bez apkures — tehnisku problēmu dēļ ir atsevišķi dzīvokļi, kuros siltuma padeve nav iespējama. Turklāt arī citi kaimiņi, kas vērsušies pašvaldībā, esot zaudējuši cerību, ka birokrātisko ķibeļu dēļ SIA “Ķekavas nami” patiesi varēšot palīdzēt. “Kaimiņi, kas šeit dzīvo desmit gadus, stāsta, ka nekas gadiem nemainās. Turklāt šajā vasarā jau neveiksmīgi veikti remontdarbi,” stāsta Ralfs.

Jaunais tēvs Ralfs Alksnis atklāj, ka visi četri ģimenes locekļi guļ vienā gultā ar ieslēgtiem elektriskajiem radiatoriem. Bērniem paaugstināta ķermeņa temperatūra un klepus tikai tāpēc, ka nav pietiekams siltums, bet namu apsaimniekotājs atsaka palīdzēt.

SIA “Ķekavas nami” valdes priekšsēdētājs Raivo Lācis skaidro, ka iedzīvotāji gan esot uztraukušies nevietā, jo “lieta tiek virzīta” uz priekšu, taču vaina esot arī pašu iedzīvotāju pusē, jo jau ilgstoši strādāts pie mājas renovēšanas un uzlabošanas darbiem, bet mājas iedzīvotājiem ir liels parāds 10 000 eiro vērtībā. “Risinājumu noteikti atradīsim, taču tas ir komplicēti,” pauž Lācis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:09

Jaunākās diskusijas