Zigmars Liepiņš saskumis par Rīgas domes plāniem

tautaruna.lv 14.jūnijs 2022, 18:49
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Latviešu komponists Zigmars Liepiņš facebook neslēpj sarūgtinājumu par to, ka ideja par koncertzāli Uzvaras laukumā tiek noraidīta.
"Kādu laiciņu atpakaļ izteicu domu, ka labākā vieta koncertzālei ir Uzvaras laukumā. Nepatīkami uzzināt no aizkulišu sarunām, ka RD jau esot “tik daudz ieguldījusi Kongresa nama pārbūvē”, ka tas neesot vairs iespējams. Plānojot tur “Ghetto games” kompleksu. Man nekas nav pret to, bet vai tad tur vietas trūkst?
Ilgtermiņā koncerzāle taču ir paliekoša arhitektoniska vērtība.
Piekrītu, ka bezizejas situācijā Kongresu nams bija risinājums, bet tagad? Skumīgi!" raksta Zigmars Liepiņš.
Jau ziņots, ka valdība lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu par piemērotāko no Latvijas Arhitektu savienības izraudzītajām vietām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgas centrā izraudzīties Rīgas Kongresu namu. Kā secināts arhitektu veiktajās izpētēs, Rīgas Kongresu nama atrašanās vieta rada virkni priekšrocību - Nacionālā akustiskā koncertzāle organiski kļūtu par Rīgas centra un mūziķu ekosistēmas sastāvdaļu, atrastos labiekārtotā apkārtnē un parka teritorijā, tai būtu ērta pieejamība gan kājāmgājējiem, gan ar sabiedrisko transportu un arī jau gatava, izbūvēta pazemes autostāvvieta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas