Izlūkdienests: Krievijas varas iestādes draud "Moskva" bojāgājušo ģimenēm

Portāls nra.lv 14.jūnijs 2022, 4:30
 
SCANPIX
Īpaša psihologu, ārstu un juristu grupa strādā ar nogrimušā kreisera "Moskva" jūrnieku tuviniekiem. Šīs grupas galvenais mērķis ir novērst informācijas noplūdi par bojāgājušajiem un pazudušajiem jūrniekiem, vēsta pravda.com.ua.

Saskaņā ar Ukrainas militārā izlūkdienesta pausto, psihologu, ārstu un juristu grupa cenšas pārliecināt tuviniekus nesniegt nevienam informāciju par radiniekiem, kas atradās uz "Moskva" klāja.

Pretējā gadījumā tiek draudēts ar kompensācijas neizmaksāšanu un kriminālvajāšanu.

Pēc Ukrainas izlūkdienestu ziņām, okupētajā Sevastopolē, tikšanās laikā starp Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes komandieri un bojāgājušo jūrnieku tuviniekiem, virsnieku ēku apsargāja militārā policija, bet komandieri pavadīja speciālo spēku grupa. Daļa tuvinieku uz tikšanos neieradās, tādejādi izrādot protestu.

Vēlāk, pamatojoties uz Krievijas Federācijas Melnās jūras flotes prokuratūras atbildi uz ievainotā jūrnieka Gulnaza Urazajeva mātes lūguma, kļuva zināms, ka militārā vienība 84201, kurā dienēja kreisera "Moskva" jūrnieki, tika iekļauts "speciālās militārās operācijas" dalībnieku sarakstā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Ukrainas bruņotie spēki ar divām pretkuģu raķetēm "Neptune" aprīlī sašāva Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseri "Moskva", nodarot tam nopietnus bojājumus. Pēc tam kuģis nogrimis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas