"Azov" komandiera Prokopenko sieva: Es aizliedzu sev raudāt

Portāls nra.lv 14.jūnijs 2022, 0:30
 
Ekrānuzņēmums/twitter
Mariupoles pulka "Azov" komandiera Denisa Prokopenko sieva Katerina miera laikā bija talantīga ilustratore. Bet, sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, viņas dzīve pilnībā mainījās.

Kopš 24. februāra viņa ik dienas uztraucas par savu vīru, kas aizstāvēja Mariupoli, bet tagad atrodas Krievijas armijas gūstā.

"Es aizliedzu sev raudāt. Es aizliedzu domāt par slikto. Es redzu, kā viņš turējās līdz pēdējam, kā turas, un arī es vēlos sekot viņa piemēram," intervijā laikrakstam "Ukrajinska Pravda" atzīstas Katerina Prokopenko.

Vīru pēdējo reizi viņa redzēja 14. februārī - Valentīna dienā, bet pēdējo reizi ar Denisu runāja pirms nedēļas.

Bija pirmdienas vakars. Zvana nepazīstams numurs. Sākumā domāju, ka tas ir kāds krievu nīdējs, kas grib pateikt kaut ko sliktu. Paceļu klausuli - vīra balss. Viņš saka: "Katja, man ir tikai 30 sekundes saruna, pastāsti man, kā tev iet?". Es teicu, ka viss kārtībā: "Kā tev iet?", Bet tad uzreiz telefona saruna pārtrūka,

atceras Katerina.

Cik viņai izdevies uzzināt no citiem avotiem, tad pirmstiesas izolators, kur šobrīd tiek turēti azovieši, ir pārpildīts. Esot problēmas ar ēdienu un dzērienu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Denisam Prokopenko ir piešķirts Ukrainas varoņa tituls,

" Es vienmēr zināju, ka viņš ir varonis. Tas man nebija jaunums. Viņam, manuprāt, tas nebija liels emocionāls notikums, jo viņš arī bez šī goda nosaukuma zināja, ka viņi visi - pulks "Azov" ir varoņi. Visi, kas tur palika, neaizbēga, cīnījās līdz galam, atdeva dzīvību - viņi visi ir varoņi, pilnīgi visi Mariupoles aizstāvji ir varoņi," teic Katerina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:23

Jaunākās diskusijas