130 eiro! Rīdziniece sašutusi - telefonrēķinā saņem mistiskas summas

tautaruna.lv 14.jūnijs 2022, 3:45
 
f64.lv, Ilze Zvēra
Rīdziniece un divu bērnu māmiņa Kristīne pērnā gada rudenī sarūpēja sev jaunu viedtelefonu “LMT” interneta veikalā. Pēc aptuveni pusgada Kristīne atskārtusi, ka katru mēnesi pie rēķina pieskaitītas mistiskas summas, raksta "skaties.lv".
Kristīne gan atklāj, ka līdz šim rēķiniem uzmanību pievērsusi samērā reti. Tomēr brīdī, kad rēķins jau sasniedzis 130 eiro, māmiņa kļuvusi bažīgāka.

Līgumu ar “LMT” noslēdza vīrs, taču telefonu lieto Kristīne. Saprotot, ka būtiski pārmaksā par ierīci un pakalpojumiem, māmiņa sākusi pētīt līdzšinējos rēķinus, pamanot aizdomīgas pozīcijas un summas. Katru mēnesi tiekot pieskaitīti arī 10 līdz 15 eiro par mobilās saziņas pakalpojumiem no kādas ”MobiGW OU” kompānijas. Tā atrodama arī “LMT” mājaslapā satura piegādātāju sadaļā.

"Kas pats interesantākais, ka tajā brīdī es noteikti neko nepasūtīju un tiešām neesmu neko apstiprinājusi - nekādas īsziņas, neko tamlīdzīgu."

Divas dienas pēc telefona iegādes Kristīne no numura 1987 saņēma īsziņu ar PIN kodu un norādi uz interneta vietni, kurā savukārt norādīts, ka ir iegādāta kāda spēle un pakalpojuma maksa nedēļā ir vairāk nekā trīs eiro. Sazvanīt aizdomīgo firmu Kristīnei neizdodas.

“LMT” Privātpersonu apkalpošanas dienesta vadītāja Ilze Saulīte gan aizstāv “MobiGW OU” kompāniju, uzsverot, ka ar to ir noslēgts sadarbības līgums un līdz šim visas “LMT” klientu pretenzijas, kas saistītas ar “MobiGW OU”, esot atrisinātas korekti. Saulīte arī piebilst, ka “MobiGW OU” esot kā agregators citu mobilā satura pakalpojuma sniedzēju pakalpojumiem, proti, sadarbojas ar vēl citām “LMT” jau nezināmām kompānijām, nodrošinot jau tālāko kompāniju pakalpojumu piegādi.

Kristīne gan vēlreiz uzsver, ka nekādu pakalpojumu neesot nedz iegādājusies, nedz arī saņēmusi. Māmiņa vēl noliedz, ka pati, vīrs vai kāds no abiem bērniem būtu ko saspaidījis. Tikmēr “LMT” ir pilnībā nobloķējis dažādu mobilā satura pakalpojumu abonēšanu līdz notikušā apstākļu noskaidrošanai.

“MoiGW OU” vēstulē tiek paskaidrots, ka no telefona ticis pieteikts spēļu pakalpojums ar abonēšanas maksu 3,20 eiro nedēļā. Pieteikums ticis apstiprināts reklāmā interneta vidē, ievadot telefona numuru un saņemto kodu. Un pakalpojums tagad jau ir apturēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas