FOTO: slavena Ukrainas aktiera dzīve pirms kara un tagad

tautaruna.lv 12.aprīlis 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Savu aktiera darbu viņš gandrīz vairs neatceras, jo pusotru mēnesi kopš Ukrainas kara pirmajām dienām Aleksejs Surovcevs glābj dzīvniekus, ko saimnieki pametuši, evakuējoties no mājām. Katru dienu, spītējot briesmām, viņš apbraukā Kijivas piepilsētas, lai pabarotu suņus un kaķus, un izglābtu tos mīluļus, ko saimnieki lūguši atgūt, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Aleksejs Surovcevs iepriekšējā dzīvē bija aktieris. Pirms kara. 24. februārī viņš bija brīvdienās, bet jau otrajā kara dienā atgriezās mājās, vienā no Kijivas priekšpilsētām Irpiņā, nogādāja drošībā ģimeni un pieteicās armijā, teritoriālās aizsardzības spēkos.

“Mēs patrulējām ielās, palīdzējām cilvēkiem evakuēties, bet tad es nejauši ievēroju sludinājumu, ka kravas mašīnā palicis iesprostots kaķis, Četras dienas jau tur sēž kravas nodalījumā, kāds evakuējoties aizmirsis. Tas bija netālu no manas mājas, es aizskrēju un to kaķi tiešām atradu. Atbrīvoju, pabaroju un atdevu saimniecei,” stāsta Aleksejs.

Sociālajos tīklos šis stāsts tik ātri kļuva populārs, ka jau nākamajā dienā Aleksejam pieteicās vairāki cilvēki ar lūgumu izglābt arī viņu mīluļus.

“Pie cilvēku evakuācijas es sapratu - ja es tur nebūšu, nekas nemainīsies, jo cilvēkiem palīdz daudzi citi, bet dzīvniekiem palīdz ļoti maz.”

Šobrīd Aleksejs vairs nedara neko citu. Cilvēki viņam sūta adreses un viņš riskē ar savu dzīvību, lai glābtu kāda cita atstātos dzīvniekus.

Viņš palīdz, tomēr sirdī nesaprot, kā iespējams aizbraukt bez sava mīluļa.

“Daudzi nesaprot, ka evakuācijas apstākļos - ja tu pamet savu māju, tev ir jābūt gatavam nekad tur vairs neatgriezties, tev jābūt gatavam nekad vairs neredzēt savu mājokli un arī mīluli, jo notikt var viss!

Man ir gadījies, ka man atnāk lūgums izglābt dzīvnieku, es aizbraucu uz to adresi un mājas vienkārši nav. Nav nekā, pat sienu.”

Pirmajās kara dienās Aleksejs visu darīja tikai par saviem līdzekļiem. Šobrīd saņem arī līdzcilvēku palīdzību.

Ekrānšāviņš no Instagram

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas