Rīgas domnieks: okupācijas piemineklis neglābjami tuvojās sabrukumam

tautaruna.lv 12.aprīlis 2022, 18:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta atzinumā konstatēts, ka pieminekļa kompleksam Uzvaras parkā pasliktinājies tehniskais stāvoklis, un tas uzskatāms par iedzīvotājiem nedrošu.

Objekts norobežots, lai tas neradītu draudus iedzīvotājiem neatbilstoša tehniskā stāvokļa dēļ. Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis skaidroja, ka pašvaldība šā gada budžetā nav paredzējusi līdzekļus objekta rekonstrukcijai. "Tāpat Saeimas un valdības līmenī pašlaik notiek diskusijas par šī objekta nākotni. Pirms lemjam par jebkādām tālākajām darbībām, vispirms ir nepieciešama skaidrība no likumdevēja un atbildīgajām ministrijām par to, kas notiks ar šo kompleksu. Līdz tam laikam objekts paliks norobežots," sacīja Staķis.

Par šī paziņojuma soctīkli bija pārpludināti ar cilvēku atziņām, pārdomām un ieteikumiem, ko darīt ar šo okupācijas piemineklis. Lielu popularitāti izpelnījās Rīgas domes deputāta Valda Gavara ieraksts facebook: "Ilgi un samocīti nāca lēmums atzīt šo strīdīgo pieminekli par bistamu. Lai gan ikdienas garāmgājējiem jau vairākus gadus bija redzams, ka flīzes vairs neturas. Pievienoju bilde no Kultūras un mantojuma komisijas izbraukuma sēdes, kura notika, laii novērtētu būves stāvokli. (Tas bija vasaras viducī. 2.jūlijā).

Pirms sēdes bija aizdomas, ka balagāna rīkotājus uztrauca tikai politiskais kapitāls, ne pašas būves stāvoklis! Pēc telpu apskates bija acīmredzami, ka pēdējos gados nekādi uzturēšanas un plaisu glābšanas pasākumi nav notikuši un objekts neglābjami tuvojās sabrukumam."

Valdis Gavars

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:13

Jaunākās diskusijas