"Silts vispār šogad būs?"; nepatīkami pārsteidz prognozes par aukstumu

tautaruna.lv 12.aprīlis 2022, 10:30
 
pexels.com
Pirms tam meteorologi ziņoja, ka uz Lieldienām laiks kļūs ievērojami siltāks, taču meteorologs J. Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter informē, ka jaunākās prognozes liecina par pretējo.

Kā norāda meteorologs, šonedēļ pēc siltākām dienā Lieldienu brīvdienās atkal būs vēsāks laiks.

"Gan GFS (Globālā prognožu sistēma), gan ECMWF (Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centrs) arī pēc Lieldienām dažās naktīs prognozē mīnusus, iespējami aukstuma rekordi," ar prognozēm dalās J. Trallis.
"Eu, Jāni! Tu to nopietni? Ir aprīļa vidus!", "Tā nopietnāk silts vispār šogad būs?" - savu sarūgtinājumu par šādām prognozēm izsaka soctīklu lietotāji.
Jau vēstīts, ka iepriekš J. Trallis dalījās ar prognozēm, kas paredzēja, ka šonedēļ Latvijā iespējams pat +22 grādu siltums: "ECMWF nākamās nedēļas vidū Latvijā prognozē siltumu līdz +18..+22 grādiem, šāda prognoze ir jau pāris dienas," viņš raksta. Trallis gan uzsver, ka citi laika apstākļu prognozēšanas modeļi to neatbalsta: "Bet citi modeļi to neatbalsta, GFS prognozē par 10-15 grādiem vēsāku laiku," viņš piebilst.
Savukārt laika zīmu vērotājs Vilis Bukšs par laiku aprīlī prognozēja, ka Lieldienās, proti,17., 18. aprīlī un laikā līdz Jurģim, kas ir 23. aprīlī, būšot lielākoties sauss, viegli mākoņains un salīdzinoši silts laiks. Temperatūra dienas laikā var paaugstināties līdz +18 grādiem un arī naktis būšot siltas, atklāj laika zīmju pazinējs.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas