Eilanda ieraksts par pļauku "Oskaros" rada asu reakciju

tautaruna.lv 2.aprīlis 2022, 14:48
 
Reuters/Scanpix/Leta
Šī gada "Oskara" balvas ceremonija paliks atmiņā ar aktiera Vila Smita pļauku komiķim Krisam Rokam, kad komiķis pajokojis par aktiera sievu.

Par notikušo cilvēku domas dalās - kamēr vieni aizstāv V. Smitu, norādot, ka viņš aizstāvējis sievas godu, ņemot vērā, ka joks skāris viņas medicīnisko diagnozi, citi uzskata, ka aktiera rīcība nebija pieņemama.

Arī latviešu mūziķis Ralfs Eilands sociālajos medijos paudis savu viedokli, norādot, ka neatbalsta aktiera rīcību.

"Es ceru, ka Vils Smits ar savām darbībām nav atvēris durvis jebkuram cilvēkam, kurš kādā izrādē vai koncertā tagad gribēs rāpties uz skatuves un dot pa seju māksliniekam, ja kaut kas jokā, priekšnesumā nepatīk vai ir aizvainojis," par notikuši izsakās R. Eilands. "Žēl, ka tas notika. Personīgi žēl, ka to izdarīja tieši Vils Smits, jo man viņš dikti kā mākslinieks patika…"

Komiķis Edgars Bāliņš uzskata, ka šādā situācijā aktieris varēja komiķim vienkārši asāk atbildēt, daloties ar piemēru: “Man prieks, ka mēs kā sabiedrība esam tik iekļaujoša - mēs varam gan pasmieties par manas sievas plikpaurību, gan ļaut garīgi atpalikušam bērnam piepildīt savu sapni - vadīt Oskaru ceremoniju.”

Savukārt aktieris Madars Zvagulis ir citās domās.

"Ja līdzīgā situācijā nonāktu es un mana sieva (jeij bogu, ceru, ka tā nekad nebūs), ceru, ka man pietiks drosmes rīkoties līdzīgi kā Vilam un nevis domāt: drīkst, nedrīkst utt. Un es esmu no tiem, kas saka, ka jokot var un drīkst par visu, bet izrādās, ka tomēr ir robeža," pauž aktieris.

"Pilnībā atbalstu Vila Smita reakciju uz brutālo komentāru par viņa sievu! Visam ir robežas! Tie kuri sevi sauc par māksliniekiem nav ārpus likuma un ētikas normu robežām!!!" - uzskata cits komentētājs.

"Ja tuvam cilvēkam publiski liek justies slikti-pilnīgi vienalga iemesls-vai “tikai” izkrītoši mati vai kas smagāks-absolūti attaisnojama rīcība, ja tas spēs tuvajam justies aizstāvētam! Nevienam nav tiesību vērsties pret kāda tuvākajiem, pofig kā vārdā..pat, ja mākslas," pauž komentāra autors.

""Joks" bija reāls aizvainojums Vila Smita sievai, kura atklāti bija runājusi par savām veselības problēmām. Vils nespēja noskatīties, kā tas āksts ņirgājas par viņa sievu....." - uzskata komentētāja.

"Nē. Vils ir aizvēris durvis cilvēkiem, kuri uzskata. ka var ņirgāties par jebko," pauž komentāra autore.

"Par “bazaru” ir jāatbild! Par citu cilvēku slimībām nejoko! Puisis pa muti dabūja vietā un laikā! Žetons Smitam! Daži mākslinieciņi par daudz iedomājas no sevis. Demokrātija un brīvība nav visatļautība!" - uzskata komentāra autors.

"Man gan vēljoprojām liekas, ka tas bija iestudēts starp abiem pigor-meistariem…" - aizdomu pilns ir cits soctīklu lietotājs.

Jau vēstīts, ka V. Smits iepļaukājis komiķi K. Roku uz "Oskara" balvu pasniegšanas skatuves, kad komiķis pajokojis par viņa sievu. Smits uzkāpis uz skatuves un visu priekšā iepļaukājis Roku, pirms atgriezies savā vietā un kliedzot ar rupjām frāzēm, lai komiķis nepiemin viņa sievu, rakstīja BBC.

Klātesošie bijuši šokā par incidentu un daudzi nav spējuši saprast, vai tas nav bijis inscinējums, joks. Taču Smita reakcija un lamāšanās, atgriežotis savā vietā, kliedēja šaubas, norāda BBC, norādot, ka tik pieredzējuši aktieri nekad neizmantotu rupjas frāzes televīzijā. Skatītāji pie ekrāniem nav redzējuši V. Smita lamāšanos, jo televīzija to izgriezusi.

Vēlāk V. Smits publiski atvainojās par notikušo.

"Es gribu publiski atvainoties tev, Kriss," savā paziņojumā saka V. Smits. "Es pārkāpu robežas un man nebija taisnība."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas