"Ja pirkstu Pārdaugavā nedrīkst nojaukt..", Cipule piedāvā risinājumu

tautaruna.lv 2.aprīlis 2022, 15:00
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule "Twitterī" piedāvā Uzvaras pieminekli Krievijai uzdāvināt.

Kontekstā ar trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē uzsāktajām debatēm par Uzvaras pieminekļa demontāžu secināts, ka Latvijas starptautiskās saistības liedz vienpusēji demontēt Uzvaras parkā esošo pieminekli.

Cipules piedāvātais risinājums mikroblogošanas vietnē "Twitter" guvis ievērojamu atsaucību:

"Ja to pirkstu Pārdaugavā nedrīkst nojaukt, varbūt mēs varam to pieminekli Krievijai uzdāvināt? Precedenti pasaulē ir. Piemēram Brīvības statuja Ņujorkā, kas bija Francijas dāvana ASV."

"Nu, ja 1876.gadā varēja pārvietot 93m augstu statuju ni Francijas uz ASV, tad 2022.gadā nevajadzētu būt neiespējami pārvietot 79m augstu regāliju, uz vietu, kur to patiesi novērtēs," ierakstā min Cipule.

Arī zinātkāres centru ZINOO veidotājam, kosmosa jomas popularizētājam Paulam Irbinam ir piedāvājums, kā risināt pieminekļa jautājumu : "Pavisam nopietni - piedāvāju uzvaras pieminekli pārklāt ar lielas raķetes modeli, lai iedvesmo jauniešus uz STEM. Plus tūrisma objekts. Brauciet, Latvji, kosmosā!"

“Tas ir traģikomiski. Tieslietu ministrija, kas šo ierosināja un uzskata, ka pieminekli nojaukt juridiski korekti ir iespējams, neieradās uz sēdi paust savu viedokli,” saka komisijā strādājošais Zaļo un zemnieku savienības līderis Armands Krauze, minēts Jāņa Lasmaņa rakstā par komisijas sēdi. Lasīt šeit.

Arī Ieva Akuratere (K) paudusi, ka nepiekrīt secinājumam par to, ka starptautiskās saistības liegtu rīkoties. Politiķe uzskata, ka brīvā Latvijā nākotnē nevar palikt šāds monuments, un aicināja veidot darba grupu, kurā tiktu meklēti risinājumi attiecībā uz pieminekli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas