Latvijas slavenības, kuras skāris Covid-19

tautaruna.lv 6.novembris 2021, 14:28
 
Pixabay.com
Covid-19 Latvijā plosās jau pusotru gadu. Šajā laikā tas skāris vairāk nekā 228 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, tai skaitā arī slavenus un zināmus. Diemžēl daļa cīņā ar Covid-19 zaudēja.

Egils Levits

Mārtiņš Zilgalvis / F64

13. oktobra vakarā, atgriežoties no darba vizītes Zviedrijā, Latvijas Valsts prezidents veica Covid-19 eksprestestu, kas izrādījās pozitīvs. 14. oktobrī E. Levitam tika veikts arī PCR tests, kas apliecināja inficēšanos ar Covid-19. Viņa slimības gaita bijusi viegla. “Vieglas iesnas, krekšķis, arī neliela temperatūra, bet tagad arī šie simptomi samazinās,” par Valsts prezidenta Egila Levita veselības stāvokli viņa slimošanas laikā pastāstīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis. Pēc nepilnām divām nedēļām E. Levits atgriezās darbā klātienē. Nedēļā sākumā viņš apmeklēja Glāzgovu, kur piedalījās ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesijas (COP26) atklāšanā, bet vakar viesojās Igaunijā, vizītes laikā tiekoties ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu.

E. Levits kā viens no pirmajiem ārpus medicīnas darbinieku loka kopā ar citām valsts amatpersonām un bijušajiem Valsts prezidentiem vakcīnas pirmo devu saņēma februāra vidū, potējoties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Vakcinācijas procesu viņš noslēdza aprīļa beigās.

Anatolijs Danilāns

Vladislavs Proškins/F64

Vienmēr aktīvais un runīgais ārsts, profesors Anatolijs Danilāns ar Covid-19 saslima pērnā gada izskaņā, kad Latvijā vēl nebija pieejamas vakcīnas. Lai gan viņš pēc rakstura nav vaidētājs, A. Danilāns atzina, ka slimības gaita bijusi ļoti smaga, slimnīcā viņš pavadīja vairāk nekā mēnesi. Tajā pavadīto laiku viņš atceras ar asarām acīs, vēsta lsm.lv.

“Ziniet, nebija viegli. Es pasūdzēšos. Nemīlu sūdzēties, man sieva pat rājas. Neesmu pēc rakstura vaidētājs, pīkstulis. Bet man gāja smagi. Gulēju Stradiņa slimnīcā, savā slimnīcā. Nāca kolēģi, draugi, māsiņas skafandros. Es nepazinu viņus. Tāds nespēks bija, nepazinu viņus. Nosvīduši nabadziņi, nomocījušies. Nevienu tuvinieku, kad nogulēju 39 dienas, nelaida klāt. Ne sieviņu, ne draugus. Es pārdzīvoju, ka man nav tuvinieku, ar ko parunāties. Bet kā maniem tuviniekiem? Sieviņa teica - šausmas, nevaru pie tevis aiziet, konsultējos ar taviem kolēģiem, un viņi godīgi pasaka, ar viņu visādi var būt. Es biju smags [pacients]. Viņa saka, tās ir šausmas, naktī nevaru gulēt,” pieredzē dalījās profesors.

Slimības laikā Danilānam bijis milzīgs nespēks. Vienmēr aktīvais un runīgais ārsts nav vēlējies runāt, tikai gulēt. Tagad pagājis pusgads un viņš joprojām izjūt Covid-19 sekas, lai gan pamazām paliek labāk.

Sonora Vaice

Ģirts Ozoliņš/F64

Covid-19 skārusi arī operdziedātāju Sonoru Vaici, vēsta "Kas Jauns".

"Svētdien man bija pozitīvs testa rezultāts. Bet nejutos nemaz tik slikti. Pēc tam gan pāris dienas bija grūtāk, bet šodien jau labi atklepojas un vairāk moka iesnas. Gribēju padalīties ar zāļu komplektiņu, kas man palīdz izveseļoties: C, D vitamīni, cinks, "Omega 3", aspirīns - visu pa vienai tabletei dienā. "LarifanSpray" 4x dienā ļoti labi līdz! "Rhus tox 200" no homeopātiskās aptieciņas - pa vienai bumbiņai aptuveni 4x dienā palikt zem mēles. Dzeru ļoti daudz silta ūdens, tējas, vāru vistas buljonu. Var pasildīt kājas vanniņā. Izskatās, ka tas viss labi darbojas," stāsta S. Vaice.

"Negaidiet, lūdzu, neko nenovērojiet, līdzko jūtaties slikti, sākat ārstēties. Pēc tam, kad vīruss jau ieņēmis ķermeni, tad slimnīcās grūti ar to tikt galā. Lūdzu, esam atbildīgi. Visu var sakārtot, ja katrs uzsāksim laicīgi ārstēties. Lai visiem laba veselība!” sociālajā vietnē "Facebook" pieredzē dalās Sonora Vaice.

Anita Muižniece

Kaspars Krafts / F64

Ar Covid-19 nule kā inficējusies izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP). Darbu ministre nav pārtraukusi, savus pienākumus viņa turpina veikt attālināti. Viņa atzina, ka pamazām pašsajūta sāk uzlaboties un viņa turpinās strādāt no mājām. A. Muižniece ir vakcinējusies pret Covid-19.

Aldis Gobzems

Ģirts Ozoliņš/F64

22. oktobrī Saeimas deputāts Aldis Gobzems sociālajos medijos paziņoja, ka ir inficējies ar Covid-19. Lai apstiprinātu to, ka viņš ir inficējies ar Covid-19, Gobzems bija ievietojis fotogrāfiju ar pozitīva testa rezultātu. Slimība viņam noritējusi vieglā formā. “Man bija simptomi, bet ļoti vieglā formā, jo es esmu veselīgs cilvēks. Es nelietoju alkoholu, nelietoju saldinātos dzērienus. Man nav liekais svars. Es daudz sportoju,” LTV stāstīja stāstīja A. Gobzems.

Ainārs Šlesers

Kaspars Krafts/F64

Apolitiķis, partijas “Latvija pirmajā vietā” dibinātājs Ainārs Šlesers par inficēšanos ar Covid-19 paziņoja sociālajā medijā “Facebook”. Tobrīd viņš atradās Dubajā. Politiķis atzīst, ka 22. oktobra rītā sajutis pirmās slimības pazīmes. Viņam esot bijušas nelielas galvassāpes un paaugstināta ķermeņa temperatūra. Viņš apstiprina, ka nav vakcinējies pret Covid-19. Bet pirms ceļojuma ir veicis Covid-19 testu.

Mārtiņš Bondars un Juris Jurašs

Dmitrijs Suļžics/F64

Covid-19 konstatēts arī Saeimas deputātiem Mārtiņam Bondaram un Jurim Jurašam. Iespējams, ka koronavīruss abiem varētu būt pielavījies ap to laiku, kad Saeimas komanda devās uz Lietuvas pilsētu Kauņu, lai piedalītos Baltijas Asamblejas ceļojošā kausa izcīņā basketbolā. Juris un Mārtiņš, kas ir komandas treneris, uz Lietuvu brauca vienā mašīnā. Viņiem abiem un arī šoferim ie pozitīvs Covid-19 tests, vēsta “Privātā Dzīve”.

Dainis Širovs

Dmitrijs Suļžics/F64

Ogres slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs ir viens no tiem, kuri inficējušies ar Covid-19. Viņš informēja, ka no 480 Ogres slimnīcas darbiniekiem līdz šim nav vakcinējušies vien trīs līdz pieci cilvēki, taču pašlaik ar Covid-19 ir saslimuši astoņi darbinieki. "Šo saslimušo darbinieku vidū esmu arī es un visi mani ģimenes locekļi. Biju vakcinējies janvārī ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu. Diemžēl šomēnes esmu saslimis ar Covid-19, turklāt slimības gaita pirmajās astoņās dienās bija ļoti smaga,” stāstīja D. Širovs.

Uģis Kuģis

Kaspars Krafts/F64

Latvijā pazīstamākais krišnaīts Uģis Kuģis arī inficējies ar Covid-19, spriežams pēc multimākslinieka Kašera vietnē "Instagram" publicētajiem īsajiem video stāstiņiem, vēsta skaties.lv. 1. novembrī vietnē "Instagram" Kašers publiskoja video, kurā, bruņojies ar spaini, striķi un veikala labumiem, steidz palīgā savam draugam Uģim Kuģim. Multimākslinieks piegādāja Kuģim ēdienu, jo Covid-19 saslimšanas dēļ krišnaīts uz veikalu doties nedrīkst.

“Kā nogādāt paciņu draugam, kurš ir slims ar Covid-19?Uģi Kuģi aiziet! Mēs pa vairākiem lāgiem, jo mums te vēl daudz kas. Tā jau ir, jāatbalsta tie slimnieki," sacīja Kašers, norādīdams uz pilnu maisu ar pārtiku, kas paredzēta Uģim.

Arnis Cimdars

F64

Diemžēl cīņā ar Covid-19 zaudēja bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Viņa sirds pārstāja pukstēt 20. oktobrī.

Kā paziņojumā medijiem raksta aizgājušā ģimene: “Cimdars bija lepns Latvijas patriots, vienmēr stingri iestājās par objektivitāti, demokrātijas neaizskaramību un taisnīgumu.” Tuvinieki uzsvēra, ka lielāko daļu darba mūža Cimdars veltījis Latvijas demokrātijas stiprināšanai, vadot CVK.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:51

Jaunākās diskusijas