Infektologs: Ilgstošs "lokdauns" ir bezjēdzīgs

tautaruna.lv 6.novembris 2021, 14:50
 
Tass/Scanpix/LETA
Ilgstoša "lokdauna" ieviešana, tostarp bērnudārzos un skolās, nedos nekādu ilgtermiņa efektu cīņā pret koronavīrusa pandēmiju vīrusa lipīguma dēļ, aģentūrai RIA Novosti sacīja infektologs, medicīnas centra Invitro Sibīrijā galvenais ārsts Andrejs Pozdņakovs.
"Ir arvien vairāk pierādījumu tam, ka Covid-19, īpaši delta paveids, "iekļūs jebkurā spraugā" un agrāk vai vēlāk aptvers visus, kas ar to nav saskārušies, un arī tie, kas ar to jau bijuši saskarē, inficēsies atkārtoti. Šī iemesla dēļ jebkādi "lokdauna" varianti globālā līmenī un ilgtermiņā ir bezjēdzīgi," sacīja Pozdņakovs.

Kā zināms, Latvijā no 21. oktobra līdz 15.novembrim noteikti īpaši stingri noteikumi Covid-19 izplatības ierobežošanai jeb stingrais "lokdauns", paredz Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi ārkārtējās situācijas rīkojumā.

Kā norāda Veselības ministrija (VM), 11.oktobrī Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības un tai sekojošās veselības aprūpes iestāžu pārslodzes dēļ. Minētā ārkārtējā situācija tika ieviesta ar mērķi, lai mazinātu sociālos kontaktus par 30-40%, tādējādi palēninot infekcijas turpmāku izplatību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas