Hosams Abu Meri pauž, kas varētu pamudināt cilvēkus vakcināties

tautaruna.lv 17.oktobris 2021, 10:13
 
Ekrānuzņēmums
Ārsts un premjera padomnieks Hosams Abu Meri, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs", komentējis situāciju Latvijā ar Covid-19 un dalījies ar pieredzeto Libānā.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijā cilvēkiem motivācijai vakcinēties pret Covid-19 nepieciešama "pātaga", viņš norāda, ka šobrīd cilvēki redz, ka saslimstības rādītāji pieaug: "Tas arī biedē, protams."

Ārsts arī dalās pieredzē par redzēto savā dzimtenē Libānā: "Ziemā bija, ka "ātrās" palīdzības vairs nav un cilvēkus veda ar mašīnām. [Cilvēki] sēž mašīnā un viņiem pienes skābekļa balonus. Sēž visi pie slimnīcas ar [skābekļa maskām]. Ja mēs varbūs redzēsim tādu skatu, iespējams, sabiedrībai tiešām būs šoks," pauž Abu Meri, norādot, ka, ja šāda situācija Latvijā izvērstos otrā Covid viļņa laikā, tas, iespējams, vasarā veicinātu lielāku sabiedrības vēlmi potēties.

Hosams Abu Meri arī norāda, ka šobrīd mediķi vairāk baidās no jaunā inficēšanās viļņa, jo ir pieredzēts, kā cilvēki mirst no Covid-19 un kāda slodze ir visai veselības aprūpes sistēmai.

Viņš atzīmē, ka attieksmi pret Covi-19 pandēmiju un vakcinēšanos ietekmē arī dažādu valstu atšķirīgās kultūras iezīmes.

"Tas ir ļoti svarīgi, kā cilvēki domā. Mēs domājam mazliet citādāk nekā Libānā, Gruzijā vai Skandināvijā," uzskata Abu Meri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas