Vecāki iesūdz tiesā skolas par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu

tautaruna.lv 17.oktobris 2021, 18:00
 
pexels.com
Vairāki vecāki ASV iesūdzējuši tiesā izglītības iestādes par to, ka tās nav rūpējušās par bērnu drošību un viņi sasirguši ar Covid-19, ziņo "People".

Māmiņas no ASV iesūdzējušas tiesā divas Viskonsīnas mācību iestādes un izglītības padomes par to, ka viņu bērni pēc pamatskolu apmeklēšanas ir inficējušies ar koronavīrusu.

Tiesā viena no māmiņām apgalvoja, ka gan skolas, gan skolu valdes locekļi, darbinieki apzināti pakļauj bērnus Covid-19.

Izglītības process nenotiekot atbilstoši valsts izstrādātajam Covid-19 drošības protokolam.

Viena no māmiņām apgalvoja, ka viņas bērns uz skolu devies ar sejas masku, bet par spīti tam ir inficējies, jo kāds skolas biedrs, kurš bija Covid-19 pozitīvs, skolā nevalkāja aizsargmasku. Izglītības iestādes vadība ir atcēlusi obligāto prasību nēsāt sejas maskas skolā.

Māmiņa ir neizpratnē arī par to, ka izglītības padome pēc atklātajiem Covid-19 gadījumiem nav likusi skolēniem doties karantīnā.

"Es tikai ceru, ka viņi liks sākt nēsāt maskas un uzņemsies zināmu atbildību, lai mūsu bērni skolās būtu drošībā," pauda māmiņa. Viņa atzina, ka skolas mājaslapā ir rakstīts, ka viņi nodrošina drošu mācību vidi, tomēr realitātē pastāv dažādi trūkumi.

Vairākas ASV izglītības iestādes šajā mācību gadā, 2021. - 2022. gadā, ir atteikušās no daudziem valstī izstrādātajiem Covid-19 drošības noteikumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas