Uztura speciāliste atklāj satraucošu faktu par medu

tautaruna.lv 17.oktobris, 11:45
 
pexels.com
Uztura speciāliste Anna Biotorium sociālajā vietnē Instagram atklāj, kad medus kļūst toksisks, raksta "otkrito.lv".
Kā norāda speciāliste, augstā temperatūrā medus kļūst toksisks, tā ārstnieciskās īpašības tiek zaudētas un tas būtībā pārvēršas par indi.

Speciāliste arī uzskaitījusi medus labvēlīgās īapšības, norādot, ka tas ir ļoti labs acīm un redzei, nomāc slāpes, novērš saindēšanās sekas, pārtrauc žagas, ir noderīgs urīnceļu slimībām, palīdz bronhiālās astmas, klepus, caurejas sliktas dūšas un vemšanas gadījumā.

Tāpat medus attīra un dziedē brūces, stimulējot veselīgu audu augšanu bojājuma vietā. Svaigi novākts medus ir labs caurejas līdzeklis un veicina liekā svara zudumu. Ilgāk uzglabāts medus uzlabo vielmaiņu.

Medus arī uzlabo ādas krāsu, stiprina smadzeņu darbību, ir afrodiziaks un uzlabo apetīti. Pēc ārstu domām, lai visefektīvāk gūtu labumu no medus, tas jālieto no rīta un vakarā vismaz pa vienai tējkarotei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.

Komentē 11

 
Anonīms
 

Cik augstā temperatūrā medus paliek indīgs? Vai karstā tējā to nedrīkst likt?

17.oktobris, 16:42 Atbildēt

Pie 100.gr. pēc Celsija skalas.

17.oktobris, 19:37 Atbildēt

Par indīgumu nezinu, man ir grūti iedomāties, cik simtos grādu tas varētu būt. Bet ir lasīts, ka vērtīgās īpašības zaudē aptuveni 60 grādos. Tā ka pie tējas jāliek klāt tādā temperatūrā, kādā tēju (vai pienu, vai ūdeni) jau var iedzert. Nevajag apliet ar verdošu ūdeni. Nekas slikts nebūs, bet nekāda labuma arī ne.

22.oktobris, 15:05 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

medus ir tīra inde,bet ,ja to atšķaida ar kovida vakcīnu kā kokteili ,tad iegūst nemirstības eliksīru un Brahmas buļļa spējas.

17.oktobris, 17:57 Atbildēt

😅😅😅😅😅👍👍👍👍👍👍

18.oktobris, 15:04 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

es medu ēdu ,bet pļūka nerauj,bet te raksta ,ka izraisot cauro eju

17.oktobris, 19:51 Atbildēt

Ko tik neizdomā!

18.oktobris, 0:00 Atbildēt

Tas nav nekas jauns. Sen zināms, ka medu nevajag karsēt. Tāpat, ka lielveikalos nopērkamais medus visai nosacīti ir medus.

18.oktobris, 9:14 Atbildēt

Interesanti, ka šī inde, kas rodas medu karsējot, lielos daudzumos satur coca-cola.

18.oktobris, 11:24 Atbildēt

Kaut kāda Anna no Instagram! Pārliecinoša eksperte!

18.oktobris, 18:16 Atbildēt

Ko var dirst visādiботаники

19.oktobris, 7:54 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:00

Jaunākās diskusijas