"Dzīvnieki iespējams ir gudrāki"; Reiniks sašutis par nevakcinēto sabiedrību

tautaruna.lv 2.oktobris 2021, 13:45
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Dziedātājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis sašutumu par Covid-19 vakcinācijas noliedzējiem.

Mūziķis "Twitter" atzinis, ka neizprot tos cilvēkus, kuri vēl līdz šim nav vakcinējušies pret Covid-19.

"Es tiešām nesaprotu tos cilvēkus, kas joprojām nevakcinējas. Vienkārši nesaprotu," raksta Reiniks.

Tikmēr "Twitter" komentāru sadaļā izvērtās diskusijas. Kāds lietotājs atzina, ka cilvēki iespējams nevakcinējas pret Covid-19, jo baidās par blakusparādībām, kas var sekot pēc potes saņemšanas.

"Baidās. Paziņas ir saukuši ātros pēc vakcīnas. Pēc 1. Potes 3 dienas slikti. Pēc 2. Potes 3 nedēļas . Protams citiem vispār nekā nav."

Tomēr šāds apgalvojums, ka cilvēki nevakcinējas, jo baidās no blakusparādībām, raisīja neizpratni citos sociālā medija lietotājos.

"Nu labi, baidās. Bet nebaidās saslimt at covid un riskēt ja ne pašam sliktu gaidu, tad aplaist kādu citu? Šīs laikam tās lietas, kurās loģiku neredzu!"

Savukārt liela daļa nepiekrita mūziķa viedoklim, atzīstot, ka nevakcinēsies. Kā galvenos iemeslus minot, ka viņiem nav vienaldzīga sava veselība, kā arī tas, ka vakcinēti cilvēki var pārnēsāt vīrusu, tādējādi nepasargājot citus no inficēšanās.

"Vakcīna tikai pasargā sevi pašu bet citus viņa nesargā jo pārnest citam viņu var tāpat! Tad kāpēc ir ja vakcinējas? Procesu viņa jau neapstadina!"

Kāds "Twitter" lietotājs dalījās ar savu pozitīvu pieredzi. Viņa darbavietā, cilvēks, kurš bija vakcinējies, inficējās ar Covid-19. Pateicoties potei citi kolēģi nesasirga.

Jau vēstīts, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā turpina pieaugt. Nedēļas vidējais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits patlaban ir 6735 jeb par 951 personu vairāk nekā pagājušajā nedēļā.

Pirmdien tika sapotētas 6340 personas, otrdien - 6424, trešdien - 7724, ceturtdien - 7182 cilvēki, kas ir vairāk nekā pagājušajā nedēļā attiecīgajās dienās.

Par piektdien patlaban vienotajā datubāzē reģistrēts 6001 vakcinēts cilvēks. No tiem 1840 tikuši pie vakcīnas pirmās devas, 2011 - pie otrās, bet 2142 sapotēti ar "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas