Atbalstot pretrunīgi vērtēto kompensāciju ebreju kopienai, JKP riskē zaudēt vēlētājus

tautaruna.lv 2.oktobris 2021, 19:00
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Sociālajos tīklos nerimst asas viedokļu apmaiņas par Saeimas lēmumu, izmaksāt 40 milj. kompensāciju ebreju kopienas atsevišķām biedrībām.

Daudzos sašutumu raisa gan fakts, ka no valsts budžeta tiks kompensēti totalitāro režīmu nodarījumi, kam nav sakara ar Latvijas valsti, gan arī tas, ka kompensāciju saņēmēju saistība ar pirmskara ebreju kopienu ir drīzāk nosacīta.

Tomēr interesanti, ka tieši Jaunās konservatīvās partijas (JKP) elektorātam partijas pozīcija, atbalstot šīs kompensācijas izmaksu, ir radījusi pamatīgu vilšanos.

Sociālajos tīklos ļaudis dalās ar ziņām, ka atsekojušies no JKP, izdzēsuši attiecīgās partijas cilvēkus no sava draugu loka.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" daudzi pauž sašutumu un skarbus vārdus.

"Iztīrīju FB no JKP cilvēkiem, kuri pirms vēlēšanām par baigajiem draugiem taisījās. Lai nav kauns no reālā dzīvē pazīstamiem cilvēkiem, ka tādi treknu blēžu piebarotāji ir draugu lokā. Atsekoju arī tviterī. Laimīgu taciņu uz elli, JKP, ejiet vien, tikai nepaejiet ellei garām!"

"Es arī vakar atfriendojos no JKP un Juraša (Juta diemžēl mirusi). Biju šokēta jau, kad atbalstīja pašu partiju finansējuma palielinājumu, bet šis bija pēdējais piliens."

"Saskaņas un AttīstībaiPar koalīciju un 40 miljonu izsaimniekošanu atbalstījušie @konservativie šodien no twitera pamukuši. Kauns tomēr ir?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:18

Jaunākās diskusijas