Sieviete nejauši izraisa postošu meža ugunsgrēku; viņai draud nopietns sods

tautaruna.lv 2.oktobris 2021, 19:22
 
AP/Scanpix
30 gadus vecā Aleksandra Souverņeva vēlējās doties pārgājienā. Nekas neliecināja par to, ka pārgājiens var izvērsties īstā murgā, ziņo CNN.

Nekaitīgā aktivitāte sievietei ir sagādājusi milzu problēmas. Viņa tiek apsūdzēta par ļaunprātīgu dedzināšanu, kā rezultātā ir cietuši neskaitāmi daudz cilvēku.

Sieviete tiek apsūdzētas par plaša ugunsgrēka izraisīšanu Kalifornijā, kā rezultātā izdeguši vairāk nekā 8500 hektāri, nodegušas neskaitāmas ēkas un evakuēti tūkstošiem cilvēku.

Šobrīd norit tiesas prāva par ļaunprātīgu dedzināšanu. Ja sievieti atzīs par vainīgu, tad viņai draud pat deviņus gadus ilgs cietumsods.

Tiesa apgalvo, ka sieviete ir izraisījusi ugunsgrēku, vārot dzeramo ūdeni, laikā, kad ir izsludināts ārkārtas stāvoklis par īpašu ugunsbīstamību mežos.

"Mēs apzināmies, ka mūsu apgabalā, iespējams, ir vēl citi ugunsgrēki, ar kuriem viņa varētu būt saistīta. Mans birojs nevilcināsies saukt pie atbildības jebkuru personu, kura tīši vai netīši izraisa ugunsgrēku," atzina rajona prokurore Stefānija Bridža.

Aculiecinieki atzīst,ka sieviete tika redzēta Ziemeļkalifornijas kopienā. Atsevišķi cilvēki viņai esot norādījuši, ka viņai tur nav atļauts atrasties, bet sieviete neklausīja un turpināja savu ceļu.

Sieviete atzina, ka brīdī, kad jutās izslāpusi ir atradusi nelielu ūdens krātuvi. Viņa esot centusies ūdeni filtrēt, bet tas nav izdevies, tāpēc iekurinājusi ugunskuru, lai novārītu ūdeni. Aleksandra apgalvo, ka esot padzērusies un devusies tālāk, ugunsgrēks nav sācies.

Apsūdzētā sieviete savu vainu ugunsgrēka izraisīšanā neatzīst.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas