Grēta Tūnberga Zviedrijā jūtas neievērota

tautaruna.lv 2.oktobris 2021, 14:00
 
Scanpicx
Klimata aktīviste Grēta Tūngerga šobrīd ir 18 gadus veca un nedzīvo vairs vecāku mājās, vēsta britu dienas laikraksts “The Guardian”, kuram G. Tūnberga sniegusi interviju, atklājot savas dzīves un uzskatu nianses.

Sasniegusi 18 gadu vecumu, Grēta vairs nedzīvo kopā ar vecākiem, bet gan dzīvoklī. Aizvien rīko skaļas kampaņas, kurās aģitē par klimata problēmām. Mājās Zviedrijā viņa jūtas neievērota, jo zviedriem neinteresējot slavenības.

Grēta, stāstot par sevi, pirms pasaules uzmanība tika pievērsta 15 gadīgajai jaunietei, atklāj, ka bijusi “tā meitene aizmugurē, kura nekad neko neteica”.

Par savu bērnību stāstot, Grēta min to, ka 11 gadu vecumā viņu piemeklējusi dziļa depresija ne tikai tādēļ, ka skolā tikusi terorizēta, bet arī tāpēc, ka nespējusi nedomāt par to, ka cilvēkiem rūp tikai viņi paši, ne tas, kas notiek apkārt.

Grētas tēvs Svante noliedz to, ka viņš un Grētas māte Malēna būtu vainojami pie tā, ka Grēta kļuvusi par klimata aktīvisti. Svante un Malēna sarakstījuši grāmatu par viņu pieredzi, saskaroties ar neiroloģiskiem attīstības traucējumiem kādi ir abām viņu meitām.

Viņasprāt, par aktīvistu būt dažās vietās ir grūtāk nekā citās. Tāpat apgalvo, ka “naivums un bērnišķīgums ir laba lieta” un vecāki cilvēki padara lietas sarežģītākas, nekā tās patiesība ir.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas