Karaliene Elizabete II pirmo reizi pēc vīra nāves apmeklē viņa mīļāko vietu

tautaruna.lv 25.jūlijs 2021, 13:50
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix
Karaliene Elizabete II aizvadītajās brīvdienās apmeklējusi sava vīra mīļako vietu, vēsta medijs "People".

Karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips mūžībā devās 9. aprīlī, 99 gadu vecumā.

Princis Filips pēdējos gados, kopš pārstāja 2017. gadā pildīt karaļnama pienākumus, ļoti daudz laika pavadīja karaļnamam piederošajā "Wood Farm" kotedžā. Kamēr karaliene turpināja pildīt savus pienākumus Bekingemas pilī, princis Filips tikmēr nesteidzīgi aizvadīja dienas kotedžā.

Karaliene Elizabete II, 16. jūlijā nevienu iepriekš nebrīdinot, izlēma pamest Vindzoras pili un apmeklēt savu īpašumu Norfolkā. Sandringemā ierasti karaliskā ģimene aizvada Ziemassvētku brīvdienas.

Sava apmeklējuma laikā karaliene devās arī uz "Wood Farm", uz aizsaulē esošā vīra vienu no mīļākajām vietām.

""Wood Farm" ir vienīgā karaliskās ģimenes māja, kurā karaliene ir pasargāta no monarhijas spiediena un būšanas uzmanības centrā. Šajā kotedžā ir daudz mazāk rituālu, kurus nepieciešams veikt. To visu ir pieredzējis Filips, [...] tā ir vienīgā rezidence, kurā karaliene, visticamākais, ir redzama virtuvē," rakstīja Ričards Kejs no "The Daily Mail".

Karaliene "Wooden Farm" aizvadīja kopumā četras dienas. Šī bija pirmā reize kopš prinča Filipa bērēm, kad karaliene bija devusies prom brīvdienās no Vindzoras pils, vēsta "Allvipp".

Šajā atpūtas braucienā karalieni pavadīja viņas tuvs draugs, zirgu skriešanās sacīkšu vadītājs Džons Varens.

Jau vēstījām, ka Princis Filips no dzīves aizgāja Vindzoras pilī 99 gadu vecumā. Bēres notika 17. aprīlī. Covid-19 pandēmijas dēļ bēres norisinājās šaurā lokā, bet ceremonijai varēja sekot līdzi televīzijas tiešraidē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas