Neticami! Spānijas ciematā ikvienam ir iespēja iegūt bezmaksas māju

tautaruna.lv 25.jūlijs 2021, 21:00
 
Hans-Joachim Arndt/Scanpix
Lai atjaunotu pilsētu un ieviestu tajā dzīvību, nelielas Spānijas pilsētas amatpersonas piedāvā ikvienam saņemt bezmaksas dzīvesvietu, vēsta medijs "Mirror".

Nelielā, gleznainā Griegos pilsēta atrodas uz austrumiem no galvaspilsētas Madrides. Pēdējo gadu laikā arvien samazinās šajā pilsētā dzīvojošo iedzīvotāju skaits. Šobrīd tajā dzīvo vien 138 cilvēki.

Vietējās amatpersonas, cenšoties atgriezt "dzīvību" pilsētā, piedāvā iespēju ne tikai uz pāris mēnešiem bez maksas dzīvot gleznainajā pilsētā, bet arī labas darba iespējas.

"Mēs piedāvajam darbu virtuvē un restorānā jums un jūs partnerim [..]. Vai arī jūs varat pārvaldīt Griegos viesnīcu-restorānu," vēsta rātsnama reklāma.

Tomēr, lai pieteiktos bezmaksas dzīvesvietai un darbam, pretendentiem ir jāatbilst vienam īpašam noteikumam. Pilsēta meklē ģimenes ar atvasēm, lai nebūtu jāaizver vietēja skola. Šobrīd skolā mācās vien deviņi bērni.

Pilsētas mēra vietnieks Ernesto Agusti medijiem atzina, ka pilsēta ir gaidījusi pieteikumus par vēlmi dzīvot Griegos no Spānijas iedzīvotājiem, tomēr par pārsteigumu interesi ir izrādījuši cilvēki arī no Latīņamerikas, Horvātijas un Rumānijas.

Jaunajiem pilsētas iedzīvotājiem, rātsnams piedāvā trīs mēnešus bez maksas īrēt mitekli. Pēc tam īres cena būtu ne vairāk kā 225 eiro. Savukārt ģimenēs, kurās aug bērni, par katru bērnu tiek piemērota īres atlaide. Ja ģimenē aug viens bērns, tad atlaide ir 50 eiro.

Vēlmi dzīvot šajā pilsētā izrādījuši jau vairāk nekā 3000 cilvēku. Kā atzīst rātsnams, tad konkurece ir visai sīva par iespēju dzīvot šajā pilsētā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas