Stjuarte nosauc trīs lietas, kuras nekādā gadījumā nedrīkst darīt lidmašīnā

tautaruna.lv 25.jūlijs 2021, 18:00
 
Ekrānuzņēmums no TikTok
Covid-19 pandēmijai pierimstot arvien vairāk cilvēku izvēlas doties ceļojumos un atpūsties ārzemēs. Kāda stjuarte sociālajā medijā "TikTok" dalījās ar padomiem, ko nevajadzētu darīt lidmašīnā, vēsta "Mirror".

Apvienoto Arābu Emirātu lidsabiedrības stjuarte "TikTok" dalījās ar padomiem, ko "nekad nedrīkst darīt, lidojot kā pasažieris".

Stjuarte Dani izcēla to, ka nekad lidmašīnā nevajadzētu doties uz tualeti bez apaviem.

"Es saviebojos katru reizi, kad redzu, kā pasažieris iet uz tualeti ar basām kājām vai zeķēs."

Viņa skaidroja, ka lidmašīna parasti lidostā uzturas vien divdesmit minūtes, pirms tajā iekāpj nākamie pasažieri. Tādējādi lidmašīnas tīrīšana pēc iepriekšējiem pasažieriem noris visai ātri un var būt ne īpaši rūpīga. Dani atzina, ka tualete ātri vien tiek pārslaucīta un tas arī viss. "Tas šķidrums uz tualetes grīdas nav ūdens," skaidroja Dani.

Kā otro būtisko lietu stujarte izceļ, ka pirms lietot lidmašīnā pieejamo "galdiņu", televizoru vai paplāti, kurā ir uzlikt ēdiens, ir nepieciešams to dezinficēt.

Ekrānuzņēmums no TikTok

Lidmašīnas apkalpei ir visai ierobežots laiks, lai sagatavotos nākamajam lidojumam. Līdz ar to pastāv liela iespēja, ka šīs virsmas var nebūt dezificētas pēc iepriekšējiem pasažieriem. Viņa iesaka pasažieriem lidmašīnā ņemt līdzi dezinficējošās salvetes, lai varētu nodezinficēt virsmas.

Trešā būtiskā lieta, ko nevajadzētu darīt lidmašīnas pasažieriem, ir piecelties uzreiz, tiklīdz ir nolaidusies lidmašīna. Stjuarti atgādina pasažieriem, ka tas nav ļauts un ir bīstami, jo lidmašīna nav apstājusies, bet bieži vien cilvēki neieklausās viņu sacītajā. "Tas ir ne tikai kaitinoši, bet faktiski pretrunā ar noteikumiem."

Iepriekš vēstījām, ka stjuarte sociālajā vietnē "TikTok" apkopojusi trīs kaitinošākās kļūdas, kuras pieļauj lidmašīnu pasažieri. Viņa aicināja cilvēkus nebūt tai personai, kas var sēdēt pie loga un izmantot ārējo roku balstu un tad vēl aizņemt vidējo roku balstu, uzsverot, ka vidū sēdošajam pienākas abi roku balsti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas