Skaistumkonkursa dēļ Lindenblatei draud lielas nepatikšanas

tautaruna.lv 12.jūlijs 2021, 9:20
 
facebook.com/Kristīne Lindenblate
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija uzsākusi pārbaudi, vai Kristīnes Lindenblates organizētajā konkursā "Mini Miss Latvija 2021" vērtēts meiteņu izskats, ko likums Latvijā aizliedz. Citur Eiropā par to draud cietumsods, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Lindenblatei draud lielas nepatikšanas" izdevumā "Privātā Dzīve".
Kā pauž Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Evija Rācene, ir pazīmes, kas liecina, ka varētu būt izdarīts pārkāpums.

Viņa norāda uz Bērnu tiesību aizsardzības likumu, kurā noteikts, ka ir aizliegt bērnus iesaistīt skaistumkonkursos vai tamlīdzīgos pasākumos, kuru galvenais mērķis ir tikai ārējā izskata vērtēšana.

Tagad tiek gaidīta informācija no pasākuma organizatoriem.

Konkursa organizatore Kristīne Lindenblate gan nepiekīt šādam inpsekcijas vērtējumam. Viņa uzskata, ka nekādus likumus nepārkāpj, uzsverot, ka tas nebija skaistumkonkurss, vērtēts tika radošums, izdoma, kreativitāte un atšķirīgums.

Kristīne stāsta, ka konkurss norisinājās pagaidām tikai meitenēm, kur viņām bija jāparāda trīs tēli - tautumeita, princese, un kāds pasaku tēls, kā arī jāsagatavo talantu šova video.

Šobrīd konkursam aicināti pieteikties zēni, tas online versijā notikšot augustā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas