Skolotājas viedoklis par vakcinēšanos saceļ vētru soctīklos

tautaruna.lv 12.jūlijs 2021, 11:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Skolotājas un rakstnieces Māras Ozolas ieraksts par vakcinēšanos pret Covid-19 sociālajā tīklā sacēlis īstu vētru - liela daļa komentētāju steidza nepiekrist pedagoģes paustajam viedoklim.
Skolotāja atklāj, ka pati ir vakcinējusies pret Covid-19 un pauž atbalstu vakcinēšanās procesam.

"Es kaut ko tiešām nesaprotu.

Visa TV un citi mediji pilni ar jautājumu: kā mācīsim un mācīsimies rudenī? Ne jau par izglītības reformu ir runa, bet par vienkāršu faktu, ka skolotāji negrib potēties. Un tā ir lieta, ko es tiešām nesaprotu. Iedomājos - ja es nebūtu potēta un kāds no maniem skolēniem vai viņu ģimenes locekļiem saslimtu, man taču gribot negribot būtu jādomā, ka varbūt tieši es esmu padevusi tālāk to nelaimi. Kā tad lai es tālāk dzīvotu? Ar tādu sirdsapziņu! Vai es to varētu nomierināt ar domu, ka man ir tiesības uz savu viedokli, ka man var rasties kādas blaknes no potes? Taču ne! Un ja vēl tam bērnam būtu smaga slimības gaita vai kādas ilgstošas sekas!... lai cik maza būtu šāda iespēja, man jādara viss, lai to nepieļautu.
Ja man tas vienalga, tad, pie velna, kas es par skolotāju!
Un, ja paskatās no otras puses, arī nekas labs nerādās. Ja es nebūtu potēta, tad ar saviem gadiem un slimību buķeti ik dienu skolā vadītu kā zem ložmetēju stobriem. Skolnieki (un, protams, arī dārziņu bērni) taču ir īsti vīrusu un citu nejaucību pārnēsāšanas lielmeistari. Kad turos no tiem pa gabalu tālmācības vai atvaļinājuma laikā, praktiski neslimoju. Pietiek aiziet uz skolu, un gatavs! - iesnas vai kas nopietnāks klāt. Kā varētu domāt par stundas vadīšanu vai citām amata lietām, ja visu laiku jāpatur prātā, ko drīkst vai nedrīkst darīt un ka tik šie mani neaplaiž. Un tad vēl pašai visvisādi noteikumi jāievēro.
Nē, sirsnīgi pateicos! Jau esmu izdarījusi visu, lai pasargātu sevi, savu ģimeni un savu sirdsapziņu. Un nemaz nejūtos ne apspiesta, ne piespiesta, ne nozombēta, tieši otrādi - atvieglota, ka no savas puses esmu darījusi visu iespējamo.
Starp citu, pirms 200 gadiem tieši skolotāji (kas tolaik skaitījās inteliģences pārstāvji) centās pierunāt vecākus potēt savus bērnus pret bakām. Netrūka zinošu cilvēku, kuri ne sliktāk par sociālajiem tīkliem izplatīja drošas un pārbaudītas ziņas, ka potes ir sātana izgudrojums un potētie pa taisno nonāks ellē (Bila Geitsa vecmāmiņa,redz, tad vēl nebija dzimusi), ka pote izraisīs slimību, ka nopūs roka vai kāja utt. vai tas neko neatgādina? Nomira daudzi cilvēki, kurus būtu varēts izglābt. Vēsture atkārtojas," viņa pauž savu viedokli.
Jāpiebilst, ka komentāros daudzi Facebook lietotāji steidza izteikt savu viedokli. Lielākā daļa tomēr nepiekrīt skolotājas paustajam.
"Interesanti kā visus šos gadus bērni mācījās un skolotāji strādāja visādos apstākļos??? Visi izdzīvoja. Kas slimoja, tas ārstējās. Nesaprotu, kāpēc tagad veselais saprāts ir kaut kur pazudis? Ir laiks saprast, ka tas ir ikgadējs sezonāls vīruss, kas ir bijis ir un būs, un potēties pret to vai nē, katrs lemj pats. Un tikai."
"Ar vienu vārdu sakot - vai šai kundzei nebūtu laiks iet pensijā? Ja cilvēks neorientējas apkārt un pasaulē notiekošajos procesos, tad ko viņa var iemāciīt bērniem?"
"Dievs pasarg bērnus no tādas, kas domā, ka tagad nu būs sapotēta paraugskolotāja, a tie vārguļi bērni (no kuriem tad šai mūžīgi iesnas un vājums piemetās), tie nu tie vainīgie!!! Dievs pasarg bērnus no šādas!"
Tikmēr daļa pauž atbalstu skolotājas teiktajam.
"Ja visi skolotāji tā domātu mums nebūtu problēmu ne veselības ne izglītības jomās."
"Paldies Jums par šo drosmīgo viedokli! Šobrīd ir tā, ka normālie vakcinētie cilvēki nedrīkst izteikt savas domas un uzskatus-momentā tiek norieti."
"Pilnīgi piekrītu Tev, Māra! Es arī gribu, lai skolas būtu atvērtas un drošas, lai mūsu bērni un mazbērni nesaslimtu skolā! Un ceram, ka Izglītības ministrija un valdība to nodrošinās!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:57

Jaunākās diskusijas