Iedzīvotāji no Olaines nevar tikt uz Rīgu; kas noticis?

tautaruna.lv 12.jūlijs 2021, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Darbadienas rītā Olaines iedzīvotāji pulcējušies sabiedriskā transporta pieturā, lai dotos uz galvaspilsētu. Sarakstā minēts, ka transports pieturā apstāsies plkst. 9.00, tomēr tas tā arī nav atbraucis. Tad iedzīvotāji likuši cerības uz nākamo reisu, kuram klāt jābūt plkst. 9.15, taču arī nekā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Sabiedriskā transporta pasažiere Jekaterina nolēmusi sazināties ar pārvadātāju, lai saprastu, kas par lietu, tomēr dispečeres sacītais viņu pamatīgi pārsteidzis.

"Es sazvanījos ar SIA “Nordeka”. Telefonsarunā man diezgan nelaipna meitene atbildēja, ka informācijas nav, bet tehnisku iemeslu dēļ pārvadātājs ir nolēmis slēgt kaut kādus reisus," saka Jekaterina.

Jāpiebilst, ka pārvadātāja mājaslapā nav nekādas informācijas par atceltiem reisiem, turklāt arī kustību sarakstos abi maršruti vēl joprojām ir redzami!

Autotransporta direkcijā skaidro, ja pārvadātājs reisu nevar izpildīt, par to obligāti jāinformē sabiedriskā transporta uzraugi. Šajā gadījumā tas neesot izdarīts.

Autotransporta direkcija sazinājusies ar pārvadātāju, noskaidrojot, ka minētajā rītā divi darbinieki paziņojuši, ka nevar ierasties darbā, jo ir slimi. “Nordeka” centusies operatīvi pārkārtot dienas reisus, tomēr rīta reisi izkrituši. Par to, ka pārvadātājs nav informējis par radušos situāciju, autotransporta direkcija piemērojusi 70 eiro sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas