Stabiņu sāga nerimst. Izvieto pat mežā

tautaruna.lv 12.jūlijs 2021, 19:00
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
Kāda sieviete sociālajā tīklā "Twitter" publicējusi foto, kur nu jau plaši apspriestie stabiņi jau izvietoti apvidū, kur ir koki.

"Tie stabiņi vnk," pie publicētās bildes raksta sieviete.

Tikmēr Rīgas domes deputāte Selīna Vancāne norāda, ka šāda rīcība ir apsveicama.

"Lieliski, beidzot neizbraukās Biķernieku mežu, tur jau kādu laiku vietējie bezspēkā noraugās, policija kontrolē, bet vienalga arvien jaunas vagas izbraukātas.. saprotams, kopumā stāvvietu problēmu šis nerisina, bet vismaz mierīgāk," sociālajā tīklā "Twitter" raksta deputāte.

Policija stabiņu izvietošanā saskata arī kļūdas

atiksmes drošības uzlabošanai paredzēto stabiņu izvietošana Rīgas ielās nav vērtējama viennozīmīgi, jo šajā projektā saskatāmi gan ieguvumi, gan kļūdas, aģentūrai LETA pauda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

Šāda veida konstrukciju izvietošana pilsētu ielās ir ierasta prakse citviet Eiropā, lai būtiski samazinātu braukšanas ātrumu un uzlabotu satiksmes drošību.

"Jautājums ir par to, cik kvalitatīvi tas ir paveikts. Ir vietas, kur stabiņi izvietoti atbilstoši situācijai, bet esam novērojuši arī aplamības stabiņu izvietošanā, piemēram, šaurās apdzīvotās vietās, kur pat operatīvajam transportam ir apgrūtināta piekļūšana," norādīja Arājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:31

Jaunākās diskusijas