"Pats vēl to nespēju aptvert"; latvietis no Rucavas viens pats ar riteni aizminas līdz Romai

tautaruna.lv 12.jūlijs 2021, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Edgars Trankalis
"Man tas izdevās! Es esmu sasniedzis Romu! Jā, es viens pats ar riteni atminos no Rucavas uz Romu," savā Facebook profilā raksta Edgars, kurš atklāj, ka viens pats ar riteni 39 dienās pieveicis 3222 kilometrus.

Kā atklāj Edgars, viņš 39 dienu laikā, no kurām minies 38 dienas, esot pieveicis 3222 kilometrus, lai gan tomēr nācies kaut ko arī izlaist, jo bija iecerēts pieveikt 3333 kilometrus.

"Kopējais augstuma kāpums, ko man nācās pievarēt bija 42 km. 8 reizes man nācās uzbraukt virs 2000 m vjl. Divas no tām vienas dienas laikā. Augstākā virsotne 2571 m vjl. Ātruma rekords 87 km/h. Vienas dienas laikā visvairāk patērētās kalorijas - 9500. Vienas dienas laikā visvairāk izdzertais ūdens - 11,5 litri. Zemākā un augstākā temperatūra pa dienu, attiecīgi +5°C un +49°C. Braucu gan pa sniegu un krusu, gan dubļiem un lietu. Saule un svelme. Vējš un auksts laiks. Labi un netik labi ceļi. Bezceļi un smilšaini meža ceļi. Dažāda veida takas un taciņas.

Tas bija manas dzīves lielākais izaicinājums, taču pagaidām es pats vēl to nespēju aptvert. Līdzīgi kā sākumā, kad man bija vajadzīgas dažas dienas, lai mentāli sevi noskaņotu jaunai ikdienas rutīnai un ritmam, tad arī tagad tas prasīs laiku, lai no tā tiktu ārā. Domāju man būs vajadzīgas vismaz 2-3 dienas, lai sāktu saprast, ko esmu izdarījis. Ko piedzīvojis. Ir savādi, ka mērķis ir sasniegts, bet iekšēji šķiet, ka jāmin tālāk.

Lai vai kā.. Tas bija neaizmirstams piedzīvojums un tajā pašā laikā vienreizējs izaicinājums. Tā bija lieliska sava prāta un ķermeņa izprašanas pieredze. Tas bija vārdos neaprakstāms notikums manā dzīvē, kas man daudz ko iemācīja, daudz ko atklāja. Tas viss kopā padarīja mani par daudz spēcīgāku cilvēku kāds biju dienā, kad izbraucu.

Psiholoģiski es nesalūzu nevienu reizi. Lai arī tas dažkārt bija sasodīti grūti, es biju gatavojies kaut kam vēl vismaz reizes trīs, četras smagākam. Protams, bija emocionāli brīži, taču tie nespēja mani salauzt. Un runājot par fizisko veselību, tad varu būt tikai priecīgs, ka man nekas nesāpēja un varēju katru dienu justies kā piedzimis no jauna. Protams, sākumā bija zila dirsa, bija saskrāpētas kājas, dažādi izsitumi un visādi citi sīkumi, taču tā ir norma. Tie netraucēja dot virsū ar jaunu sparu un katru jauno dienu.

Gribu pateikt lielu paldies visiem, kas bija ar mani! Paldies visiem, kas juta līdzi. Paldies visiem, kas atbalstīja. Paldies visiem, kas rakstīja. Tā enerģija bija un ir jūtama. Katrs Jūsu veltītais laiks un vārds man deva mazu, taču nozīmīgu atspērienu ik brīdi, kad tas bija vajadzīgs.

Šodien 35 km pirms Romas, manam dzelžainajam nosvērtības tunelim uz mērķi, nedaudz cauri izlauzās emocijas. Nokrita pat pāris asaras. Nevis tāpēc, ka biju tuvu savam mērķim, bet gan par Jums. Par cilvēkiem, kas man bija "blakus", rakstīja un atbalstīja. Katru dienu arī satiku cilvēkus pa ceļam un katrs no tiem brīnījās un izteica komplimentus par manu apņēmību, drosmi un spēku. Patīkami. Taču man šķiet mēs katrs esam tik spēcīgi, cik gribam būt. Tik spēcīgi, cik spēcīgs ir mūsu prāts," ar piedzīvoto dalās Edgars.

Viņš arī pateicas visiem, kuri viņu atbalstījuši šajā izaicinošajā piedzīvojumā.

Edgars atklāj, ka plāno savu ceļojumu arī iemūžināt dokumentālā filmā.

"Es vēlos šo piedzīvojumu Jums atrādīt arī caur video prizmu. Tā kā safilmētais materiāls ir daudz, vēlos izveidot foršu dokumentālo filmu. Tajā būs daudz kadri, ko Jūs vēl neesat redzējuši. Tajā būs daudz emociju no piedzīvotajiem brīžiem. Tajā būs daudz noderīga informācija. Gribu, lai tā kalpo citiem par piemēru, ka varam izdarīt jebko, ja tikai gribam. Ka viss ir mūsu pašu rokās. Viss ir mūsu domās. Šī filmas izveide prasīs daudz laika, enerģijas un resursus. Tāpēc, ja gadījumā šo tekstu lasa kāds uz uzņēmums, kurš vēlētos būt šīs filmas atbalstītājs - lūdzu uzrakstiet man privāti. Ja gadījumā zini kādu, kam tas varētu būt interesanti - nodod šo ziņu tālāk!
Nobeigumā. Esmu priecīgs. Esmu laimīgs. Laime ir kustībā, draugi! Novēlu arī Jums ne tikai sapņot, bet arī tiekties pēc sapņa. Kustēties! Izaiciniet sevi un padariet sevi stiprāku. Jūs atklāsiet daudz jauna gan paši par sevi, gan par pasauli kopumā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas