Rīgā vēlas noteikt, ka uz laiku var nepļaut zāli

Portāls nra.lv 12.jūlijs 2021, 17:22
 
Kaspars Krafts/F64
Rīgas domes deputāte Selīna Vancāne nākusi klajā ar rosinājumu uz laiku nepļaut zāli. Viņa norāda, ka pārāk īsa zāle šajā karstajā laikā noved pie tās izdegšanas.

Šobrīd plānojam uz laiku nepļaut zāli un aicināt arī citus pārāk neaizrauties, jo augsne būtiski izdeg. Tas nenozēmē, ka būs mūžameži, bet tādu cītīgu "līdz zemei" zāles izcirpšanu vajadzētu beigt vispār. Skaidrosim arī uzraugošām institūcijām, kas seko līdzi saistošo noteikumu izpildei, sociālajā tīklā "Twitter" raksta deputāte.

Viņa skaidro, ka tāpat arī plānots grozīt šos saistošos noteikumus, kas nosaka, ka zālājām jābūt ne garākam par 20cm un arī to, ka/kā lapām jābūt nogrābtām.

Meklēsim saprātīgāko risinājumu,lai nav arī pretējais grāvis. Bet ir vietas, kur garāka zāle un vairāk lapas ir pilnīgi normāli, pat vēlami, norāda deputāte.

Vancāne skaidro, ka otrdien deputāti sanāks uz pirmo darba grupu, kur arī informēs par savu redzējumu, skaidrosim pašvaldības institūcijām un aicināsim šobrīd - vismaz tādā karstumā, lieki par zāles (lielāku) garumu nesatraukties, raksta Vancāne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas