"Pazuda jebkāda cieņa"; Nikola Krištopane pamatīgi sašutusi par kāda vīrieša rīcību

tautaruna.lv 30.jūnijs 2021, 15:13
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane mikroblogošanas vietnē Twitter atklājusi nepatīkamu situāciju, kādā nonākusi.
"Vakar biju situācijā, kur esmu ar 5-7 vīriešiem, ienāk vēlviens un sasveicienās ar visiem, paspiež roku visiem un mani pilnīgi noignorē - tā, ka es tur nemaz nebūtu. Fantastiska sajūta. Pazuda jebkāda cieņa pret šo cilvēku," raksta Krištopane.

Tālāk komentāros viņa atklāj, ka pilnībā ignorēta no šī vīrieša puses, kurš sievieti pat nepasveicinājis, kamēr nav kavējies to darīt arī ar tālāk sēdošiem vīriešiem. Turklāt neviens no klātesošajiem vīrietim par sievietes ignorēšanu neesot aizrādījis.

Nikolas pieredzes stāsts raisījis asu diskusiju komentāros, kur, kamēr vieni diskutē par pareizu etiķeti šādā situācijā, citi norāda, ka šāda uzvedība ir nepieļaujama.

"Kungi ir džentelmeņi, jo etiķete nosaka, ka dāmai pirmai jasasveicinās (citādāk var sanākt kā uzmākšanās). Tā lūk!" - uzskata komentāra autors, bet cits komentētājs iebilst, norādot, ka ar dāmu tomēr jāsveicinās vispirms- ja viņa pastiepj roku, tad ar rokasspiedienu, ja nepastiepj, tad vienkārši mutiski.

"Šis tāds jocīgs moments, jo cik nu man ir sajēga par etiķeti, tad sievietei esot pirmajai jādod roka sasveicinoties. Parasti rūpīgi cenšos skatīties žestus, ja nesniedz pirmā, tad pasveicinu ar vārdiem un pamāju ar galvu, smaids obligāts. Pilnīgi noignorēt tas gan tā dīvaini," pauž komentētāra autors.

Dīdžejs Kārlis Ķilkuts un komiķis Edgars Bāliņš tikmēr atzīst, ka pašiem ir gadījies būt šī vīrieša vietā "ne aiz necieņas, bet aiz neziņas, kā pareizi sveicināt".

"Nākamreiz iedod roku ar atslābinātu plaukstu uz leju, ar domu, lai paklanās un nobučo. Ja jau tik arhaiskas manieres, tad lai vismaz rituālu veic pareizi," padomu sniedz komentāra autore.

"Manā realitātē šis ir prātam neaptverami," norāda komentētāja.

"es šādās situācijās parasti skaļi to arī nokomentēju ("ir 21.gadsimts, sievietēm arī drīkst spiest roku") un sniedzu roku," savu nostāju pauž komentāra autore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:17

Jaunākās diskusijas