Vietējos policistus satrauc atradums Carnikavas pludmalē

tautaruna.lv 30.jūnijs 2021, 17:30
 
Kaspars Krafts/F64
Veicot pludmales uzkopšanu, Carnikavas novada pašvaldības darbinieki liedagā uzgājuši no jūras izskalotu, melnā maisā ievietotu urnu ar mirušā pīšļiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Par atradumu Carnikavas liedagā stāsta Carnikavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Gints Dzirkalis:

"Melnā celofāna maisiņā ievietota urna, kurai virsū iegravēts mirušā personas kods. Urnā bija saturs. Noskaidrojās, ka urna ar pelniem izsniegta krematorijā."

Pēc mirušā datiem uz kapsulas, kurā iebērti pīšļi, izdevies noskaidrot nelaiķa tuviniekus, kuri atklājuši, ka pildījuši aizgājēja vēlmi pīšļiem tikt palaistiem peldē jūrā, stāsta Dzirkalis. Tiesa, urna nav atvērta un saturs nav izkaisīts, bet gan peldējumā palaists trauks, ievietots maisā. Vēlāk, izskalota krastā, urna sākotnēji šķitusi kā atkritums, kādus pludmales uzkopēji bieži uzlasa no smiltīm. Kāds cits maisu ar visu urnu varēja izmest atkritumu konteinerā, bēdīgo scenāriju klāsta Carnikavas novada galvenais kārtībsargs Dzirkalis. Viņš tuvinieku rīcībā saskata necieņu pret mirušo. Carnikavas novada pašvaldības policija par atradumu un savu sašutumu pastāstījusi savā sociālā tīkla “Facebook” kontā, aicinot cieņpilni atvadīties no aizgājējiem.

Dzirkalis aicina arī kremēšanas pakalpojuma sniedzējus, izsniedzot pīšļus tuviniekiem, atgādināt par piedienīgu atvadīšanos no aizgājējiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas