Katlakalna iedzīvotāji dusmīgi par atjaunota ceļa stāvokli

tautaruna.lv 30.jūnijs 2021, 19:15
 
Vladislavs Proškins/F64
Katlakalna iedzīvotāji Pierīgā, katru reizi šķērsojot autoceļu V2, sakož zobus, jo to mierīgi izbraukt nav iespējams. Pagājušo gadu veicot remontdarbus nevis to uzlaboja, bet gan sabojāja vēl vairāk, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Automašīnām ir grūti braukt, jo ceļu visā garumā noklāja ar akmens šķembām. Šoferi ir noskaitušies, jo ne vien nervus bendē, bet arī šķembas lido uz visām pusēm, atstājot pēdas stiklā.

Iedzīvotāji novēroja, ka pirms dažām nedēļām visu ceļu klāja šķembas vairāku centimetru augstumā, taču dienu pirms žurnālistu ierašanās atbildīgie akmens daļas noslaucīja malā.

"Mēs internetā ierakstījām, ka televīzija atbrauks, laikam informācija nonāca līdz dzirdīgām ausīm, un vienas dienas laikā akmens šķembas noslaucīja pa malām. Tomēr iepriekš te bija pamatīgs putekļu mākonis, es jau tā lēni braucu, bet tāpat no pretī braucošās mašīnas akmens ielidoja mūsu mašīnas stiklā," pauda Natālija.

Ceļa remontdarbus divu gadu garumā veic uzņēmums “Starbag”, taču viņi apgalvo, ka darbu pabeigt traucē dzīvā satiksme.

"Mēs paši tagad esam ķīlnieki, pat nezinām, kā precīzi izlabot, lai būtu viss kārtībā. Tur brauc tik daudz daudz automašīnu, šādai metodei ir vajadzīgs nedaudz miers, mazliet satiksmi ierobežot, taču neviens mums neļauj to ceļu aizslēgt ciet. Vajadzētu ceļu uz nedēļu slēgt, tad arī varētu visu kvalitatīvi izdarīt. Ceļam ir nepieciešams aptuveni gads, lai tas noformētos satiksmei. Patiesībā vajadzēja nofrēzēt un uzlikt jaunu asfaltu, taču pasūtītājs gribēja, lai uzber šķembas," skaidro Juris Dupurs, ceļu būves uzņēmuma “Strabag” pārstāvis.

Pagaidām nav skaidrs, kad ceļš atkal būs vietā, taču risinājumi, kā situāciju risināt, tiek meklēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas