"Esmu uzvilcies"; kas nokaitinājis Tomu Brici?

tautaruna.lv 3.jūnijs 2021, 15:13
 
F64
Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis soctīklos dalījies ar video, kurā atgādina cilvēkiem par spēcīgo ultravioleto starojumu jūnija sākumā. Bricis velta arī skarbu kritiku Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centram (LVĢMC).

Kā norāda Bricis, sākusies gada daļa ar visspēcīgāko ultravioleto starojumu, taču, cik tas ir augsts gan uzzināt nevar, jo LVĢMC "atkal nestrādā kā nākas".

Šajā kontekstā Bricis norāda, ka atkal nākas pārmest Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centram, jo ultravioleto starojumu Latvijā mēra tikai vienā vietā - Rucavā. "Un tieši šajā brīdī, kad ir gada daļa ar visintensīvāko starojumu, dati no šīs novērojumu stacijas pienāk ļoti nekorekti," norāda Bricis.

Viņš atzīmē, ka jau vairākas dienas dati nav korekti un šobrīd nav iespējams uzzināt, kad ultravioletais starojums ir visstiprākais un tiešā saulē atrasties ir pat bīstami.

Tāpat Bricis pauž, ka iepriekš centra pārstāvji viņam solījuši, ka ultravioletā starojuma novērojumi no Rucavas mājaslapā būs pieejami pavasarī, taču tas nav izpildīts.

"Kā lai tic šādiem cilvēkiem, kas būtībā melo? Acīs skatīdamies melo," sašutumu neslēpj Bricis un piemetina, ka viņa kritika vērsta tieši uz centra tehniskā personāla darbību.

Tikmēr LVĢMC mikroblogošanas vietnē Twitter ziņo, ka Rucavas meteo stacijā vienam no UV radiācijas mērījumu sensoriem konstatēta tehniska problēma.

"Tā ir komplicēta, tās atrisināšana, iespējams, aizņems vairākas dienas. Piekļuve datiem tiks atjaunota, tiklīdz novērsīsim problēmu. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," teikts ierakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas