Policistiem Pārdaugavā nākas atņemt sievietei viņas meitas

tautaruna.lv 3.jūnijs 2021, 18:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Policija saņēmusi izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Pārdaugavā, Rīgā, pēc kurā notikušā konflikta policisti krīzes centrā nogādājuši divus bērnus, vēsta “Degpunktā”.

Ap pieciem pēcpusdienā pie kāda daudzstāvu nama Ziepniekkalnā piestājusi Rīgas pašvaldības policijas ekipāža. Kārtības sargi šeit ieradušies, lai izšķirtu kādu ģimenes konfliktu.

“Izsaucēja meita, 15 gadi. Teica, ka māte ir lietojusi alkoholiskos dzērienus un kļuvusi agresīva. Kolēģi, ierodoties adresē, jau pie lifta satika sievieti, kura šaufelē nesa stikla lauskas. Tika noskaidrots, ka viņa ir no tā dzīvokļa, uz kuru saņemts izsaukums. Māte, protams, bija izbrīnīta, kas par lietu, kāpēc tā,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes vecākais inspektors Andris Vasiļvolfs.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi jautāja, kādēļ sieviete ir dzērusi, uz ko viņa nosauca savu vecumu, apliecinot, ka ne pārāk daudz lietojusi grādīgus. Uz likusargu jautājumu, kāds bijis konflikta cēlonis, sieviete skaidroja, ka viņas meita aizvērusi istabas durvis, atņēmusi mātes telefonu un durvis nevēra vaļā arī pēc mātes klauvējieniem, kā rezultātā sieviete satrakojusies par telefona neatdošanu un izsitusi istabas durvīm stiklus.

Meitenes istabas durvīm sadzīves konflikta rezultātā māte bija izsitusi stiklu.

Policija bērna mātei atgādināja, ka saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 27.pantu, ja par bērniem nerūpējas, dzer, tad viņus ved uz krīzes centru. Uz to māte atbildēja, ka atļauj vest bērnu prom, viņai esot kārtīgs darbs un vispār viņa nedzerot, tikai todien iedzērusi.

Likusargi veikuši preventīvās pārrunas ar sievieti, vēršot viņas uzmanību, ka tas neesot normāli, ka bērns zvana uz policiju, stāsta, ka māte ir agresīva un dauza stiklus.

Veicot pārbaudi ar alkometru, otrajā izelpā sievietei konstatēts 2,26 promiļu reibums. Visi apstākļi liecina, ka dzīvoklī meitenēm - pusaudzei un viņas piecgadīgajai māsai - palikt patlaban ir nevēlami, jo māte tur dzīvoja viena pati, tēva nebija - ģimenes galva, iespējams, strādā ārzemēs. Likumsargiem nācās pieņemt lēmumu nošķirt bērnus no ģimenes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas