Ilze Jurkāne: Man ir bail no nabadzības

tautaruna.lv 19.marts 2021, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Latviešu baņķiere, finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne kanāla 360TV raidījumā "Pasaki to skaļi" atklāti stāstījusi, kāpēc baidās no nabadzības.

ASV dzimusī Jurkāne neslēpj, ka uzaugusi vidē, kur apkārt bijuši turīgi cilvēki. Viņa atklāj, ka šīs vides ietekmē bija sev noteikusi, ka pelnīs naudu un kļūs bagāta.

"Man ir bail tikai no slinkuma un nabadzības," norāda Jurkāne.

Viņa arī neslēpj, ka savā karjerā ir "izmantojusi to, ka ir latviete": "Tas ir mārketings. Tavam produktam vienmēr ir jābūt īpašam. Esmu pārliecināta, ka bija daudzas situācijas, kur, ja bija jāizvēlās starp vairākiem kandidātiem, viņi man izvēlējās tomēr, jo es biju smuka un citāda."

Ilze Jurkāne 16 gadu vecumā uzsāka darba gaitas Volstrītā, strādājusi dažādās Amerikas bankās — bijusi Citibank viceprezidente, Bank of America bijusi gados jaunākā viceprezidente bankas vēsturē.

1991. gadā pārcēlusies dzīvot uz vecāku dzimteni Latviju, strādājusi par Latvijas Bankas prezidenta padomnieci, bijusi arī Latvijas Investīciju bankas prezidente. Vēlāk Jurkāne ir bijusi Saules bankas viceprezidente, GE Money Bank viceprezidente un Baltijas karšu centra direktore. 1995. gadā ieviesa bankomātus un debetkartes Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas