Pārkāpjot Covid-19 ierobežojumus, jaunieši Rīgā tiek pie 5000 eiro soda

tautaruna.lv 19.marts 2021, 13:09
 
F64
Kāda aizdomīga jauniešu kompānija ar vienu braucienu nomas auto nopelnījusi vismaz 5000 eiro lielu sodu naudu, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Trešdienas, 17. marta, vakarā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes patruļas saņēmušas ziņu par kādu auto koplietošanas platformas “VW Golf”, kuru pa Augusta Deglava ielu pilotē, iespējams, piedzēries šoferis. Tā kā tobrīd tuvākajā apkaimē atradušās vairākas policijas ekipāžas, auto drīz vien sameklēts un ielenkts.

Automašīnā bez šofera atradās vēl četras personas - trīs vīrieši un viena sieviete. Uz policistu jautājumu, vai automašīnas vadītājs nav lietojis alkoholu vai citas apreibinošās vielas, jaunietis bija kategoriski noliedzošs. Tomēr viņa atbildes veids un darbības likumsargiem radīja aizdomas, ka automašīnas vadītājs, iespējams, atrodas reibuma stāvoklī.

Tikmēr jaunietis turpināja apgalvot, ka nedzer jau divus gadus, lai gan bija pazīmes par pretējo. Vadītājs turpināja apgalvot, ka neviens arī no automašīnas pasažieriem nav lietojis alkoholu.

Uz notikuma vietu tika izsaukti ceļu policijas darbinieki, kā arī noskaidrotas pārējo automašīnā sēdošo personības. Katrs kompānijas loceklis bija no citas mājsaimniecības, un pret visām personām tika pieņemts lēmums uzsākt procesu par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, katram piemērojot sodu 1000 eiro apmērā.

Ierodoties ceļu policijai, tika aplūkota automašīna, kurā policijas darbinieki pamanīja baltas pulverveida vielu un augu maisījumu paliekas. Pēcāk tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri apskatīja auto, bet, ņemot vērā vielu minimālo daudzumu, kas liegtu pat ekspertīzē kaut ko noteikt, nekas netika izņemts un par attiecīgo iespējamo pārkāpumu nekādi procesi netika uzsākti.

Savukārt pats īpatnējais šoferis nogādāts ekspertīžu centrā, kur fiksēts viņa apreibums. Ja analīžu rezultāti apstiprinās policistu aizdomas, viņu pie auto stūres neredzēt vēl gadiem. Turklāt vienu viņam jau piemēroto 1000 eiro sodu papildinās vēl pāris.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:32

Jaunākās diskusijas