Ekspremjers Emsis Covid-19 iesaka ārstēt ar nereģistrētām tabletēm

tautaruna.lv 19.marts 2021, 12:09
 
Gatis Rozenfelds/F64
Uz tikšanos Emsis ierodas ar no Ķīnas pasūtītiem medikamentiem. Uz iepakojuma gandrīz visa informācija norādīta hieroglifos. Bijušais politiķis pats gan vēl nav nevienu pasūtīto tableti iedzēris, taču ir pārliecināts par to efektivitāti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Emsis norāda, ka tabletes, kuru sastāvā ir aktīvā viela ivermektīns, ir samērā lētas. Tās savu efektivitāti esot pierādījušās Dienvidamerikas valstīs.

“Bez Tabu” skatītāju Veltu, kuras ģimene joprojām uztur nelielu saimniecību, gan dara bažīgu bijušā ministra izteikumi. Sieviete norāda, ka medikamenti ar Emša pieminēto aktīvo vielu regulāri tiek doti liellopiem.

Indulis Emsis gan nav informēts, ka liellopiem paredzēti medikamentu, kuru sastāvā ir aktīvā viela ivermektīns, šādu informāciju bijušais ministrs ir palaidis garām.

"Tās ir tabletes, kuras pasaulē sekmīgi pierādījušas, ka ārstē Covid-19. Tās ārstē Covid ļoti līdzīgi vakcīnām. Piesaistās vīrusa šūnu proteīnu pīķiem, bloķē vīrusa piesaisti organismā. Efektivitāte sasniedz no 75-85% atkarībā no stadijas, kad cilvēki sākuši lietot. Šobrīd uzskata, ka Peru 20 dienās, lietojot šo medikamentu, izdevies samazināt mirstību par 75%," pauž Emsis.

Pieredzējis veterinārārsts Kristaps Reķis norāda, ka Latvijā pieejami vairāki dzīvniekiem paredzēti medikamenti, kuru sastāvā ir Induļa Emša pieminētā aktīvā viela - ivermektīns. Lielākoties šie medikamenti paredzēti cīņai pret parazītiem.

"Indikācijā rakstīts, ka paredzēts liellopiem, aitām, kazām, cūkām invāziju ārstēšanai, kurus izraisa endoparazīti (zarnu parazīti) un ektoparazīti (dzīvo uz ādas). Preparāts nav reģistrēts lietošanai dzīvniekiem, kuru pienu paredzēts lietošanai uzturā. Tas nozīmē, ka slaucamām govīm to nedrīkst dot. Tas nozīmē, ka šai vielai nav jānonāk cilvēka organismā. Es nelietotu šādu medikamentu, tas paredzēts dzīvniekiem," skaidro Reķis.

Zāļu valsts aģentūrā norāda, ka šobrīd nevienā Eiropas Savienības dalībvalstī nav reģistrēts neviens medikaments, kuru sastāvā ir aktīvā viela ivermektīns, kas paredzēts Covid-19 ārstēšanai.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas