Latviešu dziedātāja nonāk interneta krāpnieku nagos

tautaruna.lv 21.februāris 2021, 13:44
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Kristīgās mūzikas izpildītāja, šova ”X Faktors” otrās sezonas pretendente Dita Svarupa nokļuva krāpnieku nagos un beigu beigās zaudēja 800 eiro, raksta "skaties.lv".
Māksliniece aicina būt uzmanīgiem, pirms vadīt savus datus - vairākkārt padomāt.

Viss sācies ar to, ka Dita internetā ievietojusi sludinājumu, ka vēlas atbrīvoties no gultas.

”Džeks rakstīja, ka vēlas pirkt un atsūtīs “DPD” kurjeru pakaļ. Viņš it kā caur “DPD” atsūtīja pieprasījuma linku, ievadīju ciparus, kurus nevajadzēja, jo rakstīts - saņem savu algu. Domāju, ka par gultu un viss man prātā likās loģisks,” tā Dita.

Mūziķe gaidījusi verifikācijas kodu uz tālruni, bet nav sagaidījusi. Pēkšņi saņemts paziņojums no ”SmartID”.

”Losene, redzu, ka svešs konts, bet spiežu apstiprināt. Aizsūtīju 800 eiro svešiniekam Ukrainā. Stulbuma kalngals, zemē no kauna var ielīst,” sevi nosoda Dita.

Papildus sevis nomelnošanai Dita piebilst, ka džeks viņai rakstījis no Viļņas. Nu jaunā sieviete saprot, kurš gan vēlas iegādāties lietotu mēbeli no ārzemēm?

Līdz pat pēdējam brīdim divu dēlu māmiņai bijis grūti apzināties, ka naudas pārskaitījums un gultas pārdošana ir saistītas lietas.

Tikai tad, kad zvanot bankai izdzirdēts pirmais jautājums - vai bijušas ziņas “Messenger” vai “WhatsApp”? Viņa apzinājusies, ka potenciālais pircējs rakstījis ”WhatsApp”.

”Atbildēju apstiprinoši. Nākamais jautājums - vai man atsūtīts links it kā no ”Omnivas” vai ”DPD”? Atkal jau atbildēju apstiprinoši. Sekoja jautājums - vai ievadīju bankas konta numuru un citus datus? Jā, sasodīts, jā!” dusmojas Dita.

Banka pierakstīja un lika momentā nobloķēt numuru, kā arī aicināja to nodot likuma sargiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:13

Jaunākās diskusijas