Jelgavnieki pārsteigti par ieraudzīto uz ceļa pēc sniega nokušanas

tautaruna.lv 21.februāris 2021, 15:12
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jelgavā, Romas ielā, pirms vairākiem mēnešiem uzlēja jaunu asfaltu, taču nepaiet ne gads, un uz asfalta jau lielas plaisas! Vietējie iedzīvotāji nesaprašanā, kā iespējams, ka tik ātri radušies bojājumi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Izrādās, - šī nav pirmā reize, kad ceļš remontēts un gadījusies ķibele! Viens asfalta posms remontēts jau pirms diviem gadiem, tomēr arī tur pavisam ātri bija novērojamas bedres.

"Asfalta pirmais posms pirmo reizi tika uzklāts 2018. gadā, taču pēc sešiem mēnešiem parādījās bedres. Atbildīgie teica, ka problēma tiks risināta, taču plaisu tikai aizlēja ar piķi. Šogad pabeidza remontēt otro posmu, nepagāja ne seši mēneši, un atkal ir plaisas!" pauž Andris.

Ceļu iepriekš klāja grants, tāpēc izlemts to noklāt ar asfaltu, citādi nav bijis iespējams izbraukt. Iedzīvotāji, protams, ir priecīgi par jauno ceļu, taču ir izbrīnīti, kāpēc šāda situācija radusies.

Jelgavas domes izsludinātajā konkursā par seguma atjaunošanu, veiksme uzspīdēja firmai “Igate”. Viņi gan neuzņemas vainu par plaisām. Pieļauj variantu, ka kļūda projektā.

"Ceļa izbūves tapšanā nekādas atkāpes nav pieļautas, arī būvuzraugs nav konstatējis kļūdas. Problēmu risināsim pavasarī, jo šobrīd to nav iespējams izdarīt, tad arī konstatēsim, kāds ir iemesls asfalta bojājumiem. Ar diezgan lielu pieļaujamību varam apgalvot, ka ir pamata noslīdējums. Iespējams tas ir radies braucot ļoti smagai tehnikai. Projektā nav bijis paredzēts mainīt pamatu," pauž Arnis Lapiņš, SIA ceļu būvniecības sabiedrība “Igate” pārstāvis.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” pārstāve Kristīne Lazdiņa skaidro, ka ceļu par saviem līdzekļiem atjaunos tas, kurš būs pieļāvis kļūdu - pasūtītājs vai izpildītājs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas