Horens Stalbe asi kritizē valdības pieņemtos Covid-19 ierobežojumus

tautaruna.lv 26.novembris 2020, 14:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Multimākslinieks un mūziķis Horens Stalbe sociālajā medijā Instagram ievietojis video, kurā velta asus vārdus valdībai.

Video Horens vērš uzmanību uz valdības pieņemtajiem Covid-19 ierobežošanas pasākumiem.

Mūziķis atsauc atmiņā pirms laika valdības aizliegumu dejot pasākumos, veltot retorisku jautājumu - kas notiks tālāk?

Viņš uzsvēra, ka šajā pandēmijas laikā liela daļa sabiedrības ir palikusi bez darba un iztikas līdzekļiem. Tādējādi cilvēkiem nav iespējams samaksāt ne par dzīvokli un komunālajiem maksājumiem, ne par sabiedriskā transporta biļetēm, ne pārtiku, kuru ikdienā lietot.

View this post on Instagram

A post shared by Horen Stalbe (@horenstalbe)

Viņu satrauc ne tikai jautājumi par to, kā cilvēkiem izdzīvot šajos grūtajos apstākļos, bet arī tas, kāpēc atsevišķas vietas un pakalpojumi turpina darboties.

"Ja jau šis Covid-19 ir tik ļoti, ļoti bīstams, tad, kāpēc vēl ir atvērtas skolas un darbojas sabiedriskais transports? Kāpēc šis maskas, kas mūs pasargā no slimības netiek izdotas bezmaksas, par velti, bet tās ir jāpērk pat nabaga pensionāriem?"

Kā viņš atzīst, tad tieši šādi jautājumi viņam ārkārtas situācijā nāk prātā. Video beigās viņš pauda ļoti skarbu viedokli valdībai, norādot to, ka tā nerīkojas sabiedrības interesēs.

Kā vēstīts, tad pašvaldības, sākot ar 20. novembri, nodrošina trūcīgām un maznodrošinātām personām bez maksas mutes un deguna aizsegus. Daudzreiz lietojamās higiēniskās maskas, kas paredzētas mazturīgām personām, tiek gādātas centralizēti - par valsts naudu, tās valdības uzdevumā iepērk Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs. Daļa pašvaldību, sejas maskas trūcīgām un maznodrošinātām personām, sāka izdalīt jau pirms 20. novembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas