Salceviča noklausās skaistumkopšanas salonu sarunas

tautaruna.lv, Anete Ošleja 23.oktobris 2020, 16:32
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Stiliste un “body positive” kustības aizsācēja Latvijā Indra Salceviča, apmeklējot skaistumkopšanas salonu, dzirdējusi pārsteidzošu sarunu.

Savā Instagram kontā Salceviča dalījās ar pārdomām par kādas klientes sarunu ar manikīres meistari. Skaistumkopšanas speciāliste bija pamanījusi, ka kliente ir sākusi nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, lai gan šis ir ļoti apsveicam solis, taču “body positive” pārstāvi Indru pārsteidza izteikums, kurā manikīra meistare savu klienti nostādīja neērtā situācijā.

Uz jautājumu cik bieži sieviete nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm, sekoja meistares komentārs vai kliente negrasās darīt kaut ko vairāk, lai uzlabotu savu izskatu.

“Es tajā brīdī aizrijos ar kafiju. Kas tas ir? Kaut kāda pārākuma sajūta pār otru, kas nereti tiek jaukta ar pašapziņu? Darīt vairāk, nekā viņa jau dara, jo viņa neizskatās kā Tu?”

Ekrānuzņēmums no Instagram

“Body positive” kustības pārstāvei šāds izteikums likās šokējošs, jo viņa aicina sievietes iemīlēt un mīlēt savu ķermeni.

Kā pati Salceviča atzīst, tad šādas nejauši dzirdētas sarunas, viņai apliecina to, ka sabiedrībā valdošie stereotipi ir ļoti aktuāli. Viņa uzsver, ka pašapziņai nevajadzētu kalpot par sajūtu, ka tu esi pārāks par otru. “Pašapziņa nav pārākuma sajūta pār otru tā nenozīmē "es esmu labāka par Tevi". Pašapziņa nozīmē "esmu forša un viņa - arī."

Ekrānuzņēmums no Instagram

Indra Salceviča ir “body positive” jeb ķermeņa pozitīvās domāšanas kustības aizsācēja Latvijā. Viņas izveidotais blogs “Morethansize”, kas tagad ir pārtapis par interneta žurnālu, aicina sievietes iemīlēt sevi un savu ķermeni, lai kādas forma un izskata tas būtu. “Morethansize” sievietēm sniedz lasāmvielu par dažādām modes, kulinārijas, skaistuma, dzīvesstila tēmām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas