Ārsts: Paaugstināta imunitāte pie Covid-19 ir bīstama

tautaruna.lv 23.oktobris 2020, 12:45
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
RīgaTV24 raidījumā “Preses klubs” kardiologs Andris Skride uzsvēra, ka paaugstināta imunitāte un vēlme pašu spēkiem veicināt tās stiprināšanu, var būt bīstama saistībā ar Covid-19.

Cilvēkus, kuriem ir smaga saslimšana ar Covid-19, mediķi bieži vien ārstē ar metodēm, kuras samazina, nevis palielina imunitāti.

“Paaugstināta imunitāte, piemēram, pie kovida ir bīstama. Ziniet, kā tagad ārstē kovidu? Ja cilvēks saslimis un smagā formā, ārstē ar līdzekļiem, kas samazina imunitāti.”

Šāda metode tiek izmantota, jo imūnsistēma sāk strādāt ļoti strauji un izstrādā nepieciešamās vielas, lai cīnītos ar vīrusu.

Kardiologs uzskata, ka cilvēkiem vajadzētu uzmanīties no dažādu uzņēmumu centieniem pārliecināt par medikamentiem, kas varētu paaugstināt imunitāti, lai cīnītos pret vīrusiem un organisms būtu neuzņēmīgāks. Ārsts aicina saudzēt savu maciņu un netērēt naudu līdzekļiem, kas nepalīdz.

“Netērējiet naudu tādām lietām, kas saka, ka tās paaugstinās Jūsu imunitāti. Slikti, ka paaugstinās, ja Jūs paaugstināsiet savu imunitāti, Jūs varat dabūt dažādas imūnās slimības - multiplo sklerozi, dažādus artrītus, reimatoloģiskās slimības. Imunitāte katram cilvēkam ir gudra pašam par sevi.”

Arī mīts, ka pastiprināta ķiploku ēšana palīdzēs stiprināt imunitāti ir maldi.

Ja cilvēkam ir imunitātes deficīts, tad dažādi aptiekās nopērkami līdzekļi nepalīdzēs, ir jāvēršas pēc palīdzības pie mediķiem.

Latvijā pēdējā diennaktī tika konstatēti 166 jauni Covid-19 gadījumi. Pašlaik slimnīcās ārstējas rekordliels skaits inficēto, 105 pacienti. No visiem stacionētajiem 98 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet septiņi ir ar smagu slimības gaitu. Latvijā ar Covid-19 ir inficējušās 3958 personas un 1357 izveseļojušās. Kopumā Latvijā ir veikti 408179 testi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas