Viesturs Kairišs: Man ir bijušas nopietnas depresijas

Viktorija Gabrjuna 26.oktobris 2020, 9:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Režisors un Dailes teātra radošais direktors Vietsurs Kairišs Marinas Nasardinovas materiālā "Pēc negaisa" izdevumā "Pastaiga" atklāj, ka nepanākumus, ar kuriem bieži vien jāsakaras radošajā dzīvē, vajag vienkārši pārdzīvot, pārlaist.

Uz jautājumu, ko Kairišam nozīmē panākumi un veiksme, režisors atzīst, ka tie viņā neko nemaina. Viņš saka - ja viss ir labi un dod balvas, tas ir patīkami, un viņš ir laimīgs. Ja nav panākumu - nav tik patīkami, un viņš ir nelaimīgs.

Taču, pēc Kairiša teiktā, šī laime vai nelaime ilgst labi ja divas dienas.

"Laiks vispār visu dziedē. Man ir bijušas nopietnas depresijas, kad ir atteikts finanējums projektiem vienreiz, otrreiz, varēju nedēļu gulēt uz dīvāna un blenzt griestos. Taču pēc tam es labāk saprotu, ko darīt tālāk," pauda Kairišs.

Kā iepriekš tika vēstīts, 23. janvārī Dailes teātrī Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone paziņoja, ka atklātajā konkursā par Dailes teātra valdes locekli izvēlēts aktieris un uzņēmējs Juris Žagars. Viņš atzīts par labāko no 13 kandidātiem konkursā, kas tika izsludināts pēc iepriekšējā direktora Andra Vītola paziņojuma par atkāpšanos no amata. Teātra māksliniecisko vadību Žagars uzticējis režisoram Viesturam Kairišam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas