Kombuļu Inese publicē vērtīgu atziņu bērnu vecākiem pandēmijas laikā

Viktorija Gabrjuna 9.maijs 2020, 14:12
 
facebook.com
Skandalozā pašmāju skatuves māksliniece Kombuļu Inese, jeb īstajā vārdā Inese Saulīte sociālaja tīklā Facebook publicējusi pārdomas par bērnu attālināto mācīšanos skolā pandēmijas laikā.

Inese uzsver, ka katram vecākam ir jāieklausās savos bērnos.

"Skolā neklātienē..
Vērojot,kā bērni mācās.. viņus uzmundrinot, klausoties,ko atstāsta-būtu 7,8 klasi,pabeigusi daudz labāk. Bet žēl,ka tajā laikā,attieksme pret skolu nebija tādā,kādu pati sagaidu un saviem bērniem.
Novēlu katram ...ieklausīties,saprast savus bērnus... Un nedusmojies,ja bērns kļūdās. Jo paši reiz bijām bērni un mācījāmies,gaidot vecāku atbalstu. Lai mums izturības,pacietības un pozitīvas domas šajā nedēļā," raksta Inese.

Kā zināms, kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas mācību process notiek attālināti.

Pašlaik nav iespējams prognozēt, kā mācības tiks atsāktas nākamajā mācību gadā šī gada rudenī, ceturtdien preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Vaicāta, vai ir kādas prognozes par nākamo mācību gadu un kādā formā varētu notikt mācību darbs, ministre uzsvēra, ka par to runāt esot pāragri.

Viņa atzīmēja, ka Veselības ministrija ir piedāvājusi "četri reiz četri" darbības modeli, kuru piemērot, pārskatot dažādus ierobežojumus, taču to esot plānots attiecināt uz tuvāko mēnesi, attiecīgi prognozes pusgadam esot pāragri prasīt.

Šuplinska paziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija esot veikusi konkrētus soļus un rezervējusi "noteiktas finanšu plūsmas", lai vasaras laikā "ne tikai sakoptu, bet arī savestu kārtībā, to, kas saistīts ar digitalizāciju un digitālo pratību, lai septembrī esam gatavi dažādiem scenārijiem".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:17

Jaunākās diskusijas