Millers sašutis par Viņķeles uzvedību

tautaruna.lv 9.maijs 2020, 18:02
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Producents Juris Millers sociālajā tīklā Facebook paudis sašutumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles dalību Kārļa Ķilkuta tiešsaistes diskotēkā.
Millers raksta, ka pēc ēterā paradīta žesta (pēc visa spriežot, vidējā pirksta), Viņķelei būtu jādemisionē.

"Demokrātiskā valstī ministre, kura atļaujas publiska pasākuma laikā demonstrēt sabiedrībai šādu žestu, demisionētu. Vai Viņķelei pietiks prāta un dūšas to izdarīt? Es pat nerunāju par to, ka pēc manā rīcībā esošajām ziņām Viņķele nav saņēmusi likumdošanā noteikto nepieciešamo lincenci DJ darbam. To, ka licence netika noformēta, apliecināja arī pasākuma rīkotājs. Tādejādi ir pamats apgalvot, ka ministre ir pārkāpusi Autortiesību likuma 40. pantu, par ko ir paredzēta administratīvā atbildība un sods fiziskai personai līdz 700 EUR. Vai sabiedrība ir gatava pieņemt kā pašsaprotamu normu, ka ministre drīkst pārkāpt likumu? Ja tas tā ir, tad tā ir visai zema izpratne par to, kas ir demokrātija," raksta Millers.

Tikmēr komentāros cilvēki pauž dažādus viedokļus. Daļa raksta, ka šāda ministres uzvedība nav pieņemama, tostarp asu kritiku paudusi dziedātāja Olga Rajecka.

"Cilvēki Latvijā nezina , kā izdzīvot šajā laikā, un viņa, būdama ministre, atļaujas šādu gājienu, tas ir spļāviens visiem! Re, kā es te māku, jūs visi dancosiet pēc manas stabules!" raksta Olga.

Daļa savukārt uzskata, ka nekā briesmīga Viņķeles uzvedībā nebija.

"Tas žests, pat ja tāds bija, piederas tādam pasākumam, nevajag izraut no konteksta. Un psihotājiem, kas domā, ka ministram ir jāstrādā 72 stundas diennaktī, novēlu kādreiz pastrādāt 12 vai 16 stundas dienā. Bet saprotu, ka galvenais ir "man viņa jau sen besī", tāpēc par katru cenu jāpiemeklē, ar ko to attaisnot," teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka ministres piedalīšanos tiešsaistes diskotēkā pamanīja arī citi Facebook lietotāji.

Tā kāda Facebook lietotāja arī neslēpj kritiku.

Savukārt projekta autors Kārlis Ķikults, neskatoties uz pausto kritiku, mikroblogošanas vietnē Twitter izteica pateicību ministrei par dalību.

"Pamostos un saprotu, ka man tviterim tūlīt beigsies baterija no jūsu menšaniem un notifikācijām. MILZĪGS paldies Ilzei Viņķelei
- cepuri nost par drosmi parakstīties uz ko šādu! Paldies visiem, kas skatījās. Gribu domāt, ka vakar notika kaut kas vēsturisks," raksta Kārlis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas