VIDEO: Garkalnē iedzīvotāji brīnās, kā pašvaldība remontē ceļus

Viktorija Gabrjuna 9.maijs 2020, 17:13
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Asfalta seguma otrreizēja izmantošana ir apsveicama lieta. Tomēr Garkalnē, Ādažu novadā, daļu iedzīvotājus izbrīna, kā tiek izmantots vecais asfalts, vēstīja raidījums "Degpunktā".

"Ceļa segums ir drausmīgs. Neviens nebrauc un neuzlabo šo, un ir pagājušas jau trīs nedēļas. Ceļš ir noklāts ar būvgružiem, nevis sasmalcinātu asfaltu. Iedzīvotāji katru dienu reāli lauž automašīnas, bērni ar riteņiem nevar pabraukt. Ja viss šādi tiks atstāts, es nestādos priekšā, kā būs, kad nošķūrēs ceļu un visus lielos asfalta gabalus atkal ”pacels augšā”," stāsta Kastaņu ielas iedzīvotājs.


Satrauktais iedzīvotājs aktīvi seko līdzi ceļa seguma uzlabošanas darbiem un pamana galveno brāķi - lielos asfalta gabalus. Arī kaimiņi vēloties normālu ceļu, sagaidot, ka atbildīgie no Ādažu novada pašvaldības tomēr sākšot kaut ko darīt.

Ādažu novada pašvaldības pārstāvis uzreiz steidza mierināt vietējos iedzīvotājus.


"Pirmkārt, gribētu atvainoties iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām. Pašreiz tie darbi ir iesākti. Vienmēr gribētos, lai ātrāk iesāk un ātrāk pabeidz. Bet diemžēl sakarā ar tehnoloģisko procesu, ka šis materiāls mums tiek vests no Ataru ceļa, kur ir nofrēzēta tikai daļa paredzētā materiāla, līdz ar to mums tas laiks ir ievilcies.
Šobrīd Kastaņu ielā esot ieklāta pamatkārta, tāpēc arī dažviet manāmi lielāki gabali. Tiesa gan, līdz šim ne viss ritēja tik gludi, kā plānots," saka Pēteris Sabļins, Ādažu novada pašvaldības ceļu ekspluatācijas inženieris.

“Tīri tajā procesā, kā notiek asfaltbetona seguma frēzēšana, gadās tā, ka iekrīt rupjāki gabali gan mašīnā, gan frēzē, un no tā mēs diemžēl nekādi nevaram izvairīties. Lai šo iespējamību mazinātu, mēs daļu frēzētā asfaltbetona aizveduši uz savu Kadagas bāzi, kur mēs to pārdrupināsim un uzklāsim to pa virsu. Tādas mēs veiksim šīs darbības,” skaidro Sabļins.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas