VIDEO: Cēsīs mazu bērnu acu piekšā autovadītājs notriec suni

tautaruna.lv 9.maijs 2020, 16:51
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Bērniem pastaigājoties ar suni pavadā dzīvojamās zonas teritorijā Cēsīs, autovadītājs, visticamāk, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, nāvējoši notrieca dzīvnieku un aizmuka no notikuma vietas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Leona Paegles iela Cēsīs ir viena no vairākām ielām privātmāju apkaimē, kur spēkā ir dzīvojamās zonas noteikumi: šeit nedrīkst braukt ar ātrumu, kas pārsniedz 20 km/h, priekšroka ir gājējiem un velosipēdistiem. 10. aprīlī Leona Paegles ielā netālu no mājām ap pulksten 12.30 pastaigājās 9 gadus veca meitenīte un viņas 5 gadus vecais draugs. Meitenītei pie rokas pavadā bija maza auguma suņuks.

Meitenes mamma un suņa saimniece Mārīte stāsta, ka meita jau iepriekš šeit pastaigājusies ar ķepaini, tomēr pastaiga 10. aprīlī bija pēdējā suņuka mūžā.

“Meita man zvanīja, labi, ka telefons bija līdzi. Bērns raudāja, teica, ka mašīna uzbrauca. Man sākās panika, ar vīru uzreiz braucām un skatījāmies, kas noticis. Pēc negadījuma bērnus sētā uzņēma kaimiņiene, kura man telefona klausulē sākotnēji teica, ka bērns un sunītis ir pie viņas. Atbraucot redzēju, ka bērns stāv trīcošs pie vārtiņiem, raudāja histēriski. Sunītis bija ieskrējis mājas pagalmā, krūmos, notirinājās. Kaimiņiene to stāstīja, bija apsegusi sunīti ar sedziņu. Gāju skatīties, redzēju, ka sunītis jau bija beigts. Bērnam šoks! Vīrs tikmēr izsauca policiju, kamēr biju pie sunīša. Es saucu ātro palīdzību,” stāsta meitenes mamma.

Pēc suņa notriekšanas vainīgais šoferis aizmuka no notikuma vietas. Par laimi, auto neuzbrauca bērniem.

Pēc bērnu un apkaimē dzīvojošo stāstītā, manīts vien tas, ka vainīgā automašīna bijusi sarkanā krāsā.

Notriektā suņa saimniece stāsta, ka no drošiem avotiem uzzinājusi, ka tās pašas dienas vakarpusē Cēsīs likumsargi apturēja sarkanu “Volvo” markas automašīnu, tās vadītājs esot bijis pamatīgā alkohola reibumā. Apturētā automašīna tika iemūžināta fotoattēlā un nosūtīta atpazīšanai suņa saimniecei Mārītei.

"Bērni atpazina to automašīnu, apstiprināja, ka tāda tā bija. [Kā stāsta avots,] tajā dienā ar šo automašīnu braukuši vairāki cilvēki ļoti lielā alkohola reibumā - ar vairāk nekā trim promilēm. Viņi policijai teica, ka neatceras, vai neesot manījuši, ka kādu [suni] būtu notriekuši. Tas skaidrs - es tādā reibumā vispār neko neatcerētos," stāsta Mārīte.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas